Baks

Átadták a felújított iskolai konyhát Bakson

Szombaton délelőtt tartották a felújított, korszerűsített Gondozási Központ által üzemeltetett iskolai konyha átadóját, melyben már január végétől főznek.

Az ünnepélyes átadón Búza Zsolt polgármester, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes, Juhász Tünde kormánymegbízott, Gémes László a megyei közgyűlés elnöke és Kiss-Rigó László megyés püspök mondott ünnepi beszédet.

Baks Községi Önkormányzat 2017.júniusában nyújtott be támogatási kérelmet, a Helyi termékértékestést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése című, VP6-7.2.1-7.4.13-17 kódszámú felhívás alapján.

2018. júliusában támogatásban részesült Baks Községi Önkormányzat Gondozási Központjának fenntartásában lévő, a Szent Miklós Katolikus Általános Iskolában található konyha felújítása.

A támogatási összeg 90%-os intenzitás mellett 19.999.921.- Ft.

Az önerő biztosítását a Képviselő testület egyhangúan megszavazta.

A felújítási szándékkal érintett épület az 1970-es évek elején épült, hagyományos technológiával, az azóta eltelt évek alatt többször átalakították, átépítették.

A jelenlegi felújítás során a konyha meglévő, régi cementlapos padlóburkolata, az aljzatbeton, valamint falburkolata is elbontásra kerül. Új padlószigetelés és padlórétegrend készült, valamint a cementlap falburkolatok helyett új csempeburkolatot helyezünk el.
Az elektromos rendszer is nagymértékű felújításon esett át, a korszerűbb, nagy teljesítményű konyhai gépek igényeinek megfelelően.  Korszerű elszívórendszer került kialakításra.

Az épületgépészeti munkák során a konyha víz- és szennyvízelvezetési rendszere is felújításra került.
A felújítás teherhordó szerkezetet nem érintett, az épület bruttó térfogatát nem növeltük.

A jelentős eszközbeszerzés keretében a teljes konyhai felszerelés cseréje megvalósult az evőeszközöktől a konyhai gépekig, az ebédlő teljes bútorzatáig. Az elavult, korszerűtlen konyhai eszközök cseréjében konyhatechnológus iránymutatásait, valamint a vonatkozó jogszabályi előírásokat vettük figyelembe.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autósok figyelem! Nem jár a komp Mindszent és Baks között!

cs3_szerk2

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

cs3_szerk2

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

cs3_szerk2

Közel százhatvan zsák műtrágyát loptak el Bakson

cs3_szerk2

Tűz volt Bakson, több település lánglovagjai is segítettek oltani

cs3_szerk2

Átadták Baks új boltját és postáját

cs3_szerk2

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

cs3_szerk2

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad