Belföld

Maszk alatti bőrápolás télen

Moisturizing skin

Bőrünk védelme, minden időszakban nagyon fontos. Jelen helyzetben némi odafigyeléssel megóvhatjuk a kiszáradástól az esetleges kirepedéstől, vagy komolyabb problémáktól.

A jelentős mínusz fokok normál esetben is megedzik a bőrünket, főként az arcunkon de a kezeinket sem kíméli, ha sokat tartózkodunk a szabadban. A bőrünk védelme, a védekező rendszerünk fontos része, ezért a jelenlegi helyzetben és tél révén fokozottabban kell figyelnünk ápolására. A kezünk tisztántartását azt gondoljuk a jelenleg használatos kézfertőtlenítőkkel el is intéztük, bár előfordul, hogy, nem gondolunk arra, hogy a bőrünket mennyire igénybe veszi  sok fertőtlenítőszer, amihez nem vagyunk hozzászokva. Helyenként, túlzottan kiszárad a hatóanyagok következtében és gyakran ki is reped főként az ujjbegy egyes részein. Normál esetben is tapasztalhatjuk ezt, a mostani időszakban pedig fokozottabban jellemző lehet. A kezünk védelmére, a kozmetikusok is bátran ajánlják a napi háromszori krémes ápolást, lehetőleg zsíros A vitamin tartalmú krémekkel, készítményekkel. Ha a bőrünk kireped még nagyobb esélyt adunk a kórokozók bejutására ezért is fontos odafigyelni kezünk védelmére, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekeke esetében is. A maszk használat alapjáraton nem befolyásoló tényező a bőrünk szempontjából, viszont hideg időben huzamosabb használat esetén pára keletkezik, ami tágítja a pólusokat, majd ha levesszük a maszkot megfázhat, vagy kiszáradhat az eddigiektől jelentősebb mértékben a bőrünk és az ajkak is kicserepesedhetnek, rosszabb esetben megreped és vérzik. Az ajakír megoldást jelenthet, de ebből is olyat válasszunk, amely a hidratálás mellett védelmet is nyújt, így A vitamint vagy aloé verát, esetleg más természetes összetevőt is tartalmaz. Az idősebbek szerint a zöld tea is kiváló ajakápoló, mivel az antioxidánsok csökkentik a kipirosodást és gyógyítják az esetleges kirepedések okozta sebeket. Ha a kezünkkel is többet szeretnénk foglalkozni a manikűrösök alapszabálya a kézápolás tekintetében, hogy a téli időszakban soha ne menjünk ki nedves kézzel a szabadba, és ha bekenjük, várjuk meg amíg felszívódik.  A takarításnál elkerülhetetlen a fertőtlenítő és tisztítószerek használata, aki csak teheti, a gumikesztyűt részesítse előnyben. Mindent összevetve érdemes odafigyelni a nem csak a vírus de a bőrünk védekezésére is, hiszen a kórokozók bárhol bejuthatnak a szervezetünkbe, mellesleg pedig a komfortérzetünket is erősíti, ha a látható bőrfelületek ápoltak ezekben a nehéz is hideg időszakokban.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezerhétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja

tk_arpad

November 10-15-e között érkezik az inflációs nyugdíjkiegészítés

tk_arpad

2374 önkormányzat kap támogatást a szociális tüzelőanyag-programban

tk_arpad

Szeptember 30.: A Magyar Népmese Napja

tk_arpad

Kiemelten fontos a Kárpát-medencében gazdálkodók együttműködése

tk_arpad

Több mint 2200 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Megkezdi az őszi ülésszakot a parlament

tk_arpad

A hétvégére ismét melegszik az idő

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább