Belföld

Maszk alatti bőrápolás télen

Moisturizing skin

Bőrünk védelme, minden időszakban nagyon fontos. Jelen helyzetben némi odafigyeléssel megóvhatjuk a kiszáradástól az esetleges kirepedéstől, vagy komolyabb problémáktól.

A jelentős mínusz fokok normál esetben is megedzik a bőrünket, főként az arcunkon de a kezeinket sem kíméli, ha sokat tartózkodunk a szabadban. A bőrünk védelme, a védekező rendszerünk fontos része, ezért a jelenlegi helyzetben és tél révén fokozottabban kell figyelnünk ápolására. A kezünk tisztántartását azt gondoljuk a jelenleg használatos kézfertőtlenítőkkel el is intéztük, bár előfordul, hogy, nem gondolunk arra, hogy a bőrünket mennyire igénybe veszi  sok fertőtlenítőszer, amihez nem vagyunk hozzászokva. Helyenként, túlzottan kiszárad a hatóanyagok következtében és gyakran ki is reped főként az ujjbegy egyes részein. Normál esetben is tapasztalhatjuk ezt, a mostani időszakban pedig fokozottabban jellemző lehet. A kezünk védelmére, a kozmetikusok is bátran ajánlják a napi háromszori krémes ápolást, lehetőleg zsíros A vitamin tartalmú krémekkel, készítményekkel. Ha a bőrünk kireped még nagyobb esélyt adunk a kórokozók bejutására ezért is fontos odafigyelni kezünk védelmére, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekeke esetében is. A maszk használat alapjáraton nem befolyásoló tényező a bőrünk szempontjából, viszont hideg időben huzamosabb használat esetén pára keletkezik, ami tágítja a pólusokat, majd ha levesszük a maszkot megfázhat, vagy kiszáradhat az eddigiektől jelentősebb mértékben a bőrünk és az ajkak is kicserepesedhetnek, rosszabb esetben megreped és vérzik. Az ajakír megoldást jelenthet, de ebből is olyat válasszunk, amely a hidratálás mellett védelmet is nyújt, így A vitamint vagy aloé verát, esetleg más természetes összetevőt is tartalmaz. Az idősebbek szerint a zöld tea is kiváló ajakápoló, mivel az antioxidánsok csökkentik a kipirosodást és gyógyítják az esetleges kirepedések okozta sebeket. Ha a kezünkkel is többet szeretnénk foglalkozni a manikűrösök alapszabálya a kézápolás tekintetében, hogy a téli időszakban soha ne menjünk ki nedves kézzel a szabadba, és ha bekenjük, várjuk meg amíg felszívódik.  A takarításnál elkerülhetetlen a fertőtlenítő és tisztítószerek használata, aki csak teheti, a gumikesztyűt részesítse előnyben. Mindent összevetve érdemes odafigyelni a nem csak a vírus de a bőrünk védekezésére is, hiszen a kórokozók bárhol bejuthatnak a szervezetünkbe, mellesleg pedig a komfortérzetünket is erősíti, ha a látható bőrfelületek ápoltak ezekben a nehéz is hideg időszakokban.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Öten haltak meg egy balesetben

cs3_admin

Szörnyű baleset: darabokra szakadt a busszal ütköző kisteherautó, egy halott, sok sérült

cs3_admin

Orbán Viktor: a vírus ellen csak az oltás segít

cs3_admin

Október elsejétől pályázhatnak a vállalkozások munkavállalóik továbbképzésére

cs3_admin

Hétfőtől lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

cs3_admin

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

cs3_admin

Már 400 ezernél többen csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz

cs3_admin

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – tizenöt éve szivárgott ki az őszödi beszéd

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább