Csanytelek

Embernagyságú Betlehemmel hangolódnak az ünnepekre Csanyteleken

Csanyteleken az Őszikék Nyugdíjas Egyesület egy ember nagyságú Betlehemet készített, amely a falu életében egyedülálló. Minden elemet saját kezűleg alakítottak ki, amely a Faluház előtti területen került elhelyezésre, így tisztelegve és hangolódva a közelgő ünnepekre.

Minden település lázasan hangolódik az ünnepekre, és az adott helyzetre való tekintettel a technika adta lehetőségeket próbálják kihasználni, hogy a lakóhelyük a lehető legnagyobb mértékben ünnepi hangulatot árasszon. Nincs ez másképp Csanyteleken sem. Erhard Gyula a település polgármestere nagyon büszke, hogy a koronavírus veszélyhelyzet alatt a lakosság nagyon fegyelmezetten vette az adott rendeleteket, és szigorúan be is tartották a rendelkezéseket. A település vezetése mindezek mellett nagyon fontosnak tartja, hogy az ünnepi hangulat a szigorítások ellenére is áthassa az egész települést és a lakosság is jól érezze magát. Szívesen tegyenek egy késő délutáni sétát a szép dekorációt csodálva, ezzel is hozzásegítve az ünnepi hangulat alakulását. Az idei évben az eddigi ünnepi fények mellett az Őszikék Nyugdíjas Egyesület, egy ember nagyságú Betlehemet készített, amely a falu életében egyedülálló. Minden elemet saját kezűleg alakítottak ki, amely a Faluház előtti területen került elhelyezésre. Az arra járók nappal teljes fényében az esti órákban pedig kivilágítva tekinthetik meg a betlehemi jászolt.. Nagyon ígéretes, hogy a sok munka mellett még vannak olyan szervezetek, amelyeknek fontos a település hangulata, összképe, és van energiájuk arra, hogy Csanyteleket, még szebbé és hangulatosabbá tegyék, A koronavírus bár nagyon veszélyes, az emberi lelkeken nem tudott kifogni. Erhard Gyula számára elengedhetetlen, hogy az év utolsó hónapjában a lakosok nyugodtan és tényleg örömmel hangolódjanak a téli ünnepekre, Ennek megfelelően fokozatosan készülődnek, hiszen mint elárulta a hét folyamán még egy 4 méteres fenyő is kihelyezésre kerül, amelyre az óvodások és iskolások készítik majd a díszeket és a kivilágítás is tartogat még meglepetéseket. Nem csoda hogy egy ilyen közösség, több nyertes pályázatot tudhat magáénak például a Magyar Falu program keretein belül, mint az utak és a közterületek felújítását, a temető, plébánia felújítási munkálatait, és még sorolhatnánk. Méltán büszkék a Csanytelekiek az elmúlt időszakra és bizakodóak a jövőt illetően, nyugodt szívvel készülhetnek az ünnepekre igazi karácsonyi hangulatot árasztva.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnt egy csanyteleki testvérpár – a rendőrség a lakosság segítségét kéri

tk_arpad

Virágos Falunap Csanyteleken

cs3_admin

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

cs3_admin

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Csanytelekre és Tömörkényre már megérkeztek az első gólyák

cs3_admin

A gasztronómiáé volt a főszerep Csanyteleken

cs3_admin

Karácsonyi koncert egy kis meglepetéssel Csanyteleken

cs3_admin

Vajdasági testvértelepülése lett Csanyteleknek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább