Kistelek

Kistelek is ünnepi díszbe öltözött

Kisteleken évekre visszanyúló hagyományai vannak a karácsonyi ünnepkör dekorációs elemeinek. A lakossági felajánlásoknak köszönhetően az idei évben hat fát díszítettek fel különböző helyszíneken.

Országszerte kigyúltak az első adventi fények. Térségünkben is szinte minden település sajátos módon és egyedi dekorációs elemekkel készült a téli ünnepkör nyitó nagy eseményére az első gyertya gyújtására. Kisteleken hagyományai vannak az ünnepi készülődésnek, hiszen minden évben a lakosság által felajánlott fa díszíti a település központjában lévő körforgalmat. A szökőkút téliesítését követően az azt körbe ölelő részt fenyőágakkal és a fához illő dekorációs elemekkel díszítik fel.  Évente megújul a színvilág, amely egyedi és egyéni elképzelés alapján készül, Muhel Dorka koordinálásával. Ebben az évben a helyi önkormányzat dolgozói segítségével lazac színű masnit kapott a közel 5 méteres fa, amelyre 400 darabot helyeztek fel a barna és aranyszínű szaloncukrok mellé. A felajánlásoknak köszönhetően 6 fenyőt helyeztek el, amelyek szintén Kistelek hangulati elemeinek alapját képezik. A Korona vírus veszélyhelyzet miatt idén a hagyományos műsor és a karácsonyi vásár elmaradt, ezért az eddigi adott helyszín a Szent László térről a Szent István térre került át. Ennek megfelelően két darab ezüstfenyő került a szökőkút mellé, és további négy fa is a dekoráció részét képezi. A következő héten az ünnepi hangulat fokozására, újabb világító elemek kerülnek felhelyezésre a Szent István téren, és egy 45 méteres jégcsap fűzér is emeli majd az ünnepi hangulatot.

T. G.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint 700 mázsa szenet osztanak szét Bakson

cs3_admin

Első újévi vásár Kisteleken

cs3_admin

Vasárnap nagypiac a kisteleki vásártéren

cs3_admin

Újabb évet zárt a KITE a Bozsik programban

cs3_admin

Ózongenerátort kapott a kisteleki mentőállomás

cs3_admin

„Célba ért” a KITE Kisteleken

cs3_admin

Autókat szállító tréler borult fel az M5-ösön Kisteleknél

cs3_admin

Arany minősítést szerzett a Kisteleki Citerazenekar

cs3_admin

Oldalára borult egy autóbusz Kisteleknél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább