Szentes

Végigfertőzhette Szentest polgármestere

Napokon át bejártak munkahelyükre és végigfertőzhették a hivatalt a koronavírusos szentesi jobbikos polgármester és családja – adta hírül a pestisracok.hu.

A hírportál információja szerint:

„Szabó Zoltán Ferenc szentesi polgármester már messze nem veszi ilyen komolyan a járványt és annak veszélyeit. Szabó még azt a kormányzati javaslatot sem tartotta szükségesnek bevezetni, hogy legalább a forgalmasabb közterületeken kötelező legyen a maszkviselés. A sors azonban olyan helyzet elé állította, hogy most a saját bőrén tapasztalhatja meg, mivel jár, mit okozhat a koronavírus. A birtokunkba került dokumentumok szerint ugyanis elkapta a vírust, sőt meg is betegedett. A legnagyobb probléma az, hogy Szabó Zoltán Ferenc még akkor sem volt – a járvány idején elvárhatóan – körültekintő és felelősségtudó, amikor már tüneteket mutatott, ugyanis még napokig bejért a hivatalba dolgozni, sőt, nagyobb közösségbe is ment, sajtótájékoztatót is tartott. Két családtagja szintén önkormányzati dolgozó, akik az egész héten bejártak a munkahelyükre. Szabó Zoltán Ferenc felesége még a polgármester megbetegedése után sem vonult karanténba. Az elmúlt napokban százakkal érintkezhettek és akár az egész polgármesteri hivatalt végigfertőzhették. A történtek már közszájon forognak a városban, miközben a városvezetés egyáltalán nem kommunikál az ügyről. Ezzel pedig csak fokozódik a pánikhangulat.”

Most pénteken még az ágyban betegen fekvő Szabó párja a városházán dolgozott, interakcióba lépve az összes dolgozóval (több száz fő), az önkormányzati cégek dolgozóval (közvetetten ugyancsak több száz fő) , és így tovább. Az unokatestvérről ugyanez mondható el. A vezető és családja informátoraink szerint a hét végére jutott el odáig, hogy tesztet kérjen. Úgy tudjuk jelenleg, a polgármester tesztje pozitív lett. Ennek ellenére élettársa – tudomást sem véve a helyzetről – maga ment kiváltani a recepteket a főtéri gyógyszertárba. Egy olvasónk azt is tudni véli, hogy a nő ismerősök kérdésére, receptekkel a kezében határozottan tagadta, hogy a vele együtt élő polgármesternek bármilyen problémája lenne.”

A teljes cikket itt olvashatják el.

Szabó Zoltán Ferenc a ma délután közleményében elismerte, hogy koronavírusos.

A közleményt itt olvashatják el.

Kiemelt kép: Facebook- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szentesi laktanya

Szabó Viktor

Csongrádi fiatal DJ lépett fel a Balaton Sound színpadán

Szabó Viktor

Szürkegém, bakcsó, jégmadár, béka, kacsa, mocsári teknős – velük találkozni egy este a Kurcán kenuzva

Szabó Viktor