Külföld

Szélsőbaloldali tüntetők meggyalázták II. János Pál pápa és Reagan szobrát Lengyelországban

II. János Pál pápa és Ronald Reagan szobrait is meggyalázták a szélsőbaloldali tüntetők Lengyelországban – közölte az Origo internetes lap a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

    A lap a V4NA alapján azt írta, festékkel öntötték le, szalagokkal, transzparensekkel és vállfákkal aggatták tele Szent II. János Pál pápa szobrát “erőszakos, radikális baloldali abortuszpárti aktivisták” a lengyelországi Poznanban vasárnap este
    Hozzátették, hogy az elmúlt napokban több hasonló eset is történt, amikor a volt pápa emlékműveit meggyalázva provokálták a katolikus egyházat és közösséget.
    A Remix hírportál információira hivatkozva közölték azt is, hogy Ronald Reagan egykori amerikai elnök varsói szobrát is meggyalázták szélsőségesek.
    Felidézték, hogy a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken, ami országszerte tömeges demonstrációkat váltott ki a “szélsőbaloldali aktivisták, köztük a feministák” körében.
    Az Origo azt írta, lengyel sajtóbeszámolók szerint a szervezők arra készültek, hogy megzavarják a hétfő esti szentmisét a poznani székesegyházban, ahogy ezt szombaton is tették a fővárosban. A tömeg “vulgáris szlogeneket skandálva” vonult végig Poznan utcáin a templomig, ahol azonban nem tartottak misét, a székesegyház bejáratát pedig lovas rendőrök védték.

MTI

Kiemelt kép: II. János Pál pápa szobra, Forrás: V4NA

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt Diego Armando Maradona

Endre Araczki

Megint háborús filmet forgat Angelina Jolie

Endre Araczki

Megfertőződött Böjte Csaba ferences szerzetes

cs3_admin

Ausztriában bezárnak a bevásárlóközpontok és az iskolák is

cs3_admin

Trump bejelentette győzelmét

cs3_admin

Terrortámadás történt Bécsben, több halott

cs3_admin

Magyar honvédek sírját gyalázták meg anarchisták Varsóban

cs3_admin

Allah Akbart kiáltozva támadt a járókelőkre egy férfi Párizsban

cs3_admin

Rálőttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban, a támadó elmenekült

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább