Külföld

Szélsőbaloldali tüntetők meggyalázták II. János Pál pápa és Reagan szobrát Lengyelországban

II. János Pál pápa és Ronald Reagan szobrait is meggyalázták a szélsőbaloldali tüntetők Lengyelországban – közölte az Origo internetes lap a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

    A lap a V4NA alapján azt írta, festékkel öntötték le, szalagokkal, transzparensekkel és vállfákkal aggatták tele Szent II. János Pál pápa szobrát “erőszakos, radikális baloldali abortuszpárti aktivisták” a lengyelországi Poznanban vasárnap este
    Hozzátették, hogy az elmúlt napokban több hasonló eset is történt, amikor a volt pápa emlékműveit meggyalázva provokálták a katolikus egyházat és közösséget.
    A Remix hírportál információira hivatkozva közölték azt is, hogy Ronald Reagan egykori amerikai elnök varsói szobrát is meggyalázták szélsőségesek.
    Felidézték, hogy a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken, ami országszerte tömeges demonstrációkat váltott ki a “szélsőbaloldali aktivisták, köztük a feministák” körében.
    Az Origo azt írta, lengyel sajtóbeszámolók szerint a szervezők arra készültek, hogy megzavarják a hétfő esti szentmisét a poznani székesegyházban, ahogy ezt szombaton is tették a fővárosban. A tömeg “vulgáris szlogeneket skandálva” vonult végig Poznan utcáin a templomig, ahol azonban nem tartottak misét, a székesegyház bejáratát pedig lovas rendőrök védték.

MTI

Kiemelt kép: II. János Pál pápa szobra, Forrás: V4NA

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Válik Bill Gates

cs3_admin

Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

cs3_admin

A nomádok földje kapta a legjobb film Oscarját

cs3_admin

Tömegesen hagyják el az emberek Párizst a lezárás előtti napon

cs3_admin

Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság

cs3_admin

Szerbiában újabb korlátozásokat vezettek be

cs3_admin

Megnyíltak a kereskedelmi, sport- és kulturális létesítmények Izraelben

cs3_admin

Hatékony szert találtak az elhízás kezelésre

cs3_admin

Szerbiában már több mint 800 ezer ember kapta meg a védőoltást

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább