Szentes

Farkas Sándor: 1956 hősei kötelezettséget hagynak ránk

A szentesi Fidesz hagyományosan az 1956-os forradalom előestéjén tartottam meg Szentesen, a Rózsa Gábor téren a megemlékezését.

A rendezvényen Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, hogy csupán néhány éve emlékezhetünk méltó helyen Szentesen is 1956 hőseire, mindazokra, akik Budapesten fegyvert fogtak a szabadságért és a biztonságért, és akik vidéken kiállták a rendszer kínjait.

Megemlékezett arról is, hogy a térség minden településén cselekedtek a szabadságért vívott küzdelem zászlaja alatt: Brusznyai Árpád, aki diákjait nem engedte sosem a fegyveres harcok közelébe. Ennek ellenére koncepciós perben mégis halálra ítélték. Gujdár Sándor, Hering Béla, Kürti Szabó Sándor és Móczár Pál, s mindazokra a hősök, akik a fővárosiak segítségére siettek élelmiszerrel, véradománnyal. „Ők mindannyian értünk, az egész magyar nemzetért hoztak áldozatot.

Farkas Sándor arról is beszélt, hogy Magyarország függetlenségéért az ’56-os mártírok tették meg az első lépéseket. Nem tűrték tovább a diktatúrát, a biztonságérzet hiányát. A magyar nép együttes erővel lépett fel 1956. október 23-án a diktatúra ellen a demokrácia helyreállítása, a nemzeti függetlenség érdekében, melyre a hatalom fegyverrel és később megtorlással reagált. Nemcsak a budapestiek voltak a forradalom hősei, hanem a vidéken élő magyarok is.

Hozzátette: erőt meríthetünk az ’56-osok összefogásából. Egységbe kovácsolták az elmúlt hónapok ismét nemzetünket, s egységben hajtunk fejet ma itt Szentesen is 1956 hősei előtt, akik azt várják tőlünk, hogy ragaszkodjunk szabadságunkhoz, döntési önállóságunkhoz.

A miniszterhelyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy 1956 hősei kötelezettséget hagynak ránk. Szabadságunk megóvásának örökségét. Nekünk kell határozni saját sorsunk felől, dönteni jövőnkről, s nem engedhetjük, hogy ismét olyanokkal kelljen együtt élnünk, akiket mások hatalmi erővel akarnak ránk kényszeríteni.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ünnepélyes katonai eskütétel Szentesen

cs3_admin

Széchenyi kupa – Szentes

cs3_admin

Tovább erősödött a magyar agrárium társadalmi elismertsége

cs3_admin

Több üzletbe is betörtek és törtek-zúztak Szentesen

cs3_admin

NATO-ellenőrzésre készülnek a szentesi katonák

cs3_admin

Két autó ütközött össze Szentesen, egy személy életveszélyesen megsérült

cs3_admin

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

cs3_admin

A Nemzeti Összetartozás Napján nyit a szentesi Koszta József Múzeum

cs3_admin

A 2022-es évi az újraindítás költségvetése lesz

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább