Sport Szentes

Bemutatkozott Forgó Judit az OBI-ben, Szentesen

Forgó Judit a Szentesi VK kettős igazolású újonca, a múlt hétvégi Dunaújváros elleni mérkőzésen kapott lehetőséget, első OB I-es bemutatkozására.

Forgó Judit vagy, ahogy a csongrádiak immár 10 éve ismerik őt az uszodában „Juci”, 2010-ben kezdte a vízilabdát a CSVVSE színeiben. Ez azért is érdekes, mivel a csanyteleki leányzó, akkor még általános iskolás volt és a közeli településeken, uszoda hiányában nem volt gyakorolható ez a sportág. Az elszántabb szülők, időt és fáradtságot nem ismerve szívesen hordták be gyerekeiket Csongrádra úszni, vagy éppen vízilabdázni. Akkor még leány csapatról álmodni sem nagyon mertek a csongrádiak, de minden csoda megtörténik egyszer. El tudott indulni a Csongrád három korosztályos leány csapattal, majd jöttek a lépcsők és ifi korosztályba ért három játékos, akik 2020 augusztusától kettős igazolással a Szentesi Vízilabda Klub csapatában is szerepelhetnek. Közülük elsőként, Forgó Judit a múlt  hétvégi Dunaújváros elleni mérkőzésen kapott lehetőséget a bemutatkozásra az OB I-es csapatban. Heti öt edzéssel készülnek hét közben és igen csak nagy fizikai erőnlétet igényelnek a tréningek. Az elvárásoknak is meg kell felelni, hiszen szintidőket úsznak más a csapatmorál, és a beilleszkedés is még csak, folyamatban van. Ennek ellenére nem idegenekről van szó, hiszen azonos sportág révén, sok az ismeretség és a két klub nagyon jó viszonyt ápol, hosszú évek óta. Nyilván minden sportolónak az a vágya, hogy első osztályú mérkőzéseken szerepelhessen. Ez a lehetőség most adott volt Juci számára, ahol igaz viszonylag még kevés időt kapott, de így is óriási élmény így, 17 évesen, nem beszélve a rengeteg időről és energiáról, lemondásról, akaratról és kitartásról, amivel egy ilyen szintű sportolónak rendelkeznie kell. A szorgalom és kitartás Juci számára meghozta a gyümölcsét, olyannyira, hogy a következő, Ferencváros elleni mérkőzésen is kap sapkát az ifi és felnőtt csapatban egyaránt. A fiatal lány nagyon bizakodó, és remélhetőleg egy olyan folyamat előtt áll, amely újabb nagyszerű sportkarrier kezdete lehet.

T.G.

Fotó: Facebook/Szentesi Vízilabda Klub



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor

Baleset Szentes közelében, mentőhelikopter is érkezett!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Nemzeti színekbe borult Szentes

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Ez a kérdés, válasszatok! Építkezünk vagy lemaradunk!

Szabó Viktor

Megkoszorúzták Boros Sámuel emléktábláját, majd átadták a „Jó tanuló, jó sportoló” díjakat

Szabó Viktor

Szájsebészeti ambulanciát alakítottak ki a szentesi kórházban

Szabó Viktor

Új fitnesztermet avattak a Zsoldosban

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább