Felgyő

Életfa átadás Felgyőn

Életfa átadásra került sor Felgyőn, ahol 2020-ban nyolc újszülött kisgyermek szülei vették át a facsemetéket és a hozzá járó réztáblát, ünnepélyes keretek között.

Több településen is hagyománnyá vált, az életfák adományozása az újszülöttek és családjaik számára. Felgyő 1200 fős település ennek ellenére egyre népszerűbb a fiatalok körében és sokan választják életük színteréül, ahol letelepedhetnek és családot alapíthatnak. 2020-ban nyolc kis csöppség született a faluban, ami igazán figyelemre méltó. Nagy lehetőség ha boldog, családias közösségben nem beszélve a biztonságról élhetnek emberek, biztosítva ezzel Felgyő jelenét és jövőjét. Az Életfa átadást igazi kis ünnepség jellemezte, ahol a családok és a gyerekek voltak a délután fénypontjai. A facsemetéket Szabóné Berkes Etelka alpolgármester asszony adta át a névre szóló, születési dátummal ellátott réztábla kíséretében. Mind ezek mellett virágládákat és palántákat is lehetett igényelni, amelyeket mindenki a saját háza előtti területen helyezhet el, gazdagítva ezzel a település közterületeit. Az átadott facsemetéket pedig, minden család saját otthonában az általuk kiválasztott helyre ültetheti el, amelynek ápolása és gondozása is felelősségteljes feladat lesz. A résztvevőket, teával és pizzával vendégelték meg a szervezők, a kis idén született gyerekek pedig babakocsiban családjuk körében élhették meg ezt a szülők és Felgyő számára oly fontos eseményt. A délután folyamán találkozhattak a családok, amely a településen élő emberek, kis közösségek kötődését is erősíti, hiszen ritkán adódik olyan alkalom, amikor mindannyian családostól együtt. egy azon helyen lehetnek. Remélhetőleg hagyományteremtő alkalom lesz ez Felgyő életében is.

Felgyő település Kisközösségi Programja, mely az EFOP 1.5.3-„Tisza-menti virágzás 2” projekt keretén belül valósult meg.

Fotók: Forgó Zsuzsi, írta: T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gyűjtik és várják az ötleteket a felgyőiek

cs3_admin

“Elbántak” a szemetelőkkel a felgyőiek

cs3_admin

90 család díszítette az első Felgyői Tojásfát

cs3_admin

Díjnyertes lovak Felgyőn

cs3_admin

Felgyői hivatali baglyok

cs3_admin

„Karácsonyra szeretettel”

cs3_admin

Kiválóan „dobozoltak” a felgyőiek

cs3_admin

Kinyíltak Felgyőn az első adventi ablakok

cs3_admin

Civil ünnep Felgyőn

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább