Kistelek

Megújul a temető kerítése Kisteleken

A Kócsó kápolna stílusához illeszkedően történik a felújítás, a téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szépül a temető környezete.

A Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület a Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-51-2-17 kódszámú, Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület – Kulturális, természeti és történelmi értékek megőrzése egészségtudatos életmódra nevelés elősegítése című felhívás keretében 14 961 153 Ft támogatást nyert a kisteleki temető kerítésének megújítására. A temető környezetének rendezettsége fontos számunkra, ezzel a projekttel is igyekszünk a város értékeit megőrizni.

A cél, hogy a temető kerítése illeszkedjen a Kócsó kápolna stílusához, az ott található régi kerítéselem mintájára történik a felújítás. Téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szeretnénk a temető környezetét szépíteni, és egységes képet kialakítani. A múltat tisztelve a régi kerítéselemeket felhasználjuk, felújítjuk a munkálatok során. A kivitelezés várható befejezése 2021. nyara – tájékoztatta a kistelekjaras.hu hírportált Vass Rozália, az Egyesület titkára.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ózongenerátort kapott a kisteleki mentőállomás

cs3_admin

Kistelek is ünnepi díszbe öltözött

cs3_admin

„Célba ért” a KITE Kisteleken

cs3_admin

Autókat szállító tréler borult fel az M5-ösön Kisteleknél

cs3_admin

Arany minősítést szerzett a Kisteleki Citerazenekar

cs3_admin

Oldalára borult egy autóbusz Kisteleknél

cs3_admin

Újranyitott a kisteleki hulladékudvar

Endre Araczki

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában

cs3_admin

22. alkalommal ürítették ki a kupakgyűjtő szívet Kisteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább