Kistelek

Megújul a temető kerítése Kisteleken

A Kócsó kápolna stílusához illeszkedően történik a felújítás, a téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szépül a temető környezete.

A Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület a Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-51-2-17 kódszámú, Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület – Kulturális, természeti és történelmi értékek megőrzése egészségtudatos életmódra nevelés elősegítése című felhívás keretében 14 961 153 Ft támogatást nyert a kisteleki temető kerítésének megújítására. A temető környezetének rendezettsége fontos számunkra, ezzel a projekttel is igyekszünk a város értékeit megőrizni.

A cél, hogy a temető kerítése illeszkedjen a Kócsó kápolna stílusához, az ott található régi kerítéselem mintájára történik a felújítás. Téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szeretnénk a temető környezetét szépíteni, és egységes képet kialakítani. A múltat tisztelve a régi kerítéselemeket felhasználjuk, felújítjuk a munkálatok során. A kivitelezés várható befejezése 2021. nyara – tájékoztatta a kistelekjaras.hu hírportált Vass Rozália, az Egyesület titkára.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor