Kistelek

Megújul a temető kerítése Kisteleken

A Kócsó kápolna stílusához illeszkedően történik a felújítás, a téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szépül a temető környezete.

A Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület a Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-51-2-17 kódszámú, Kistelek és Környéke Vidékfejlesztési Egyesület – Kulturális, természeti és történelmi értékek megőrzése egészségtudatos életmódra nevelés elősegítése című felhívás keretében 14 961 153 Ft támogatást nyert a kisteleki temető kerítésének megújítására. A temető környezetének rendezettsége fontos számunkra, ezzel a projekttel is igyekszünk a város értékeit megőrizni.

A cél, hogy a temető kerítése illeszkedjen a Kócsó kápolna stílusához, az ott található régi kerítéselem mintájára történik a felújítás. Téglapillérek közt kovácsoltvas elemekkel és új, boltozatos kapuval szeretnénk a temető környezetét szépíteni, és egységes képet kialakítani. A múltat tisztelve a régi kerítéselemeket felhasználjuk, felújítjuk a munkálatok során. A kivitelezés várható befejezése 2021. nyara – tájékoztatta a kistelekjaras.hu hírportált Vass Rozália, az Egyesület titkára.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Zárul a kisteleki bölcsőde fejlesztése

cs3_admin

Lezárult az őszi Bozsik-Program a KITE-nél

cs3_admin

A legkisebb hősökért festették lilára a templomot

cs3_admin

Három jármű ütközött az M5-ös autópályán Kisteleknél, hárman megsérültek

cs3_admin

Újraindult a színházi évad Kisteleken

cs3_admin

Országos és nemzetközi görkorcsolya versenyeken tarol a kisteleki 11 éves Béres Kata

cs3_admin

Hétvégén ismét Land Rover találkozó Kisteleken

Endre Araczki

Sebességkorlátozó táblákat kértek a kisteleki lakosok

cs3_admin

Megváltozott a forgalmi rend a Kisteleki Általános Iskolánál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább