Szentes

A Szentesi Vízilabda Klubnál most az egészség az első

A Szentesi Vízilabda Klub a közösségi oldalán már korábban beszámolt róla, hogy sajnos őket sem kerülte el a koronavírus-járvány.

Szeptember 27-én derült ki, hogy férficsapatuk, a Metalcom Szentes is érintett, két játékos megfertőződött. Azóta újabb személyek produkáltak pozitív tesztet, valamint női csapatuk, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője, Matajsz Márk is 10 napos hatósági karanténba került.– Férficsapatunkból öt játékos és a vezetőedző fertőződött meg, valamint néhány ifjúsági játékosunk tesztelése még folyamatban van – tájékoztatott Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke. – Mindezek mellett női csapatunk trénere, Matajsz Márk is 10 napos hatósági karanténba került, mivel egy hozzátartozója elkapta a koronavírust. Nehéz helyzetben van klubunk a vírus által, ugyanis férficsapatunknál korlátozottak így az edzéslehetőségeink, nem tudnak meccseket játszani, míg Matajsz Márk személyében ezekben a napokban nem csak felnőtt női együttesünk vezetőedzőjét kell nélkülöznünk, hanem a leány ifjúsági- és serdülőcsapat trénerét is. Rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, főleg férficsapatunk, de ebben a szituációban mindenkinek az egészsége a legfontosabb. Éppen ezért elképesztően fontos, hogy összetartsunk, fontos szerep hárul a csapatkapitányokra, valamint a Matajszt helyettesítő Dömsödi Józsefre, és a Pellei Csaba feladatait ideiglenesen ellátó Horváth Tamásra – folytatta a klubelnök.Senki sem kezdheti el addig a munkát, amíg nem gyógyult meg teljesen és produkált negatív koronavírus-tesztet. Játékosaink mielőtt újrakezdik a tréningeket, szigorú kardiológiai vizsgálatokon esnek át, amelyeken jó eredményt kell elérniük, hogy elkezdhessék a fizikai munkát. Ez szintén mutatja, jelenleg a sport háttérbe szorul, az egészség megőrzése és visszanyerése játssza a főszerepet a Szentesi VK-nál.Férficsapatunk szakmai munkáját Pellei Csaba vezetőedző visszatéréséig segítője, Horváth Tamás látja el. Jelenleg hat felnőtt és három ifjúsági korú vízilabdázónknak tart edzéseket.– Szeptember végén elhalasztottuk soron következő négy bajnoki mérkőzését férficsapatunknak, most az október 17-re kiírt Debrecen elleni találkozó későbbi időpontra való áthelyezését kértük a Magyar Vízilabda-szövetségtől, várunk az MVLSZ kedvező válaszára. A lányoknál a vezetőedző hiánya miatt nem szeretnénk halasztani, folytatjuk a bajnoki küzdelmeket a menetrend szerint. Terveink alapján a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata legközelebb november 7-én ugrana medencébe tétmérkőzésen – zárta nyilatkozatát a Szentesi Vízilabda Klub elnöke, Bujdosó Tamás.Női csapatunk legközelebb szombaton 16 órakor a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában ugrik medencébe a friss kupagyőztes Dunaújváros ellen.

Forrás, fotó: Facebook/Szentesi Vízilabda Klub

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kedden indul a Tóth József Színház és Vigadó bérleteinek értékesítése

cs3_admin

Két autó ütközött a Szentesi hídnál, egy személy megsérült

cs3_admin

LEGVIRÁGOSABB ÚTI CÉL 2021 – Vasárnap éjfélig lehet szavazni Szentesre

cs3_admin

Új híd épül Szentes közel százéves átjárója helyén

cs3_admin

Egy személyautó és furgon ütközött össze a szentesi laktanyánál

cs3_admin

Pesti Srácok: Felmostuk a padlót a bíróságon a szentesi jobbikos polgármesterrel

cs3_admin

Rákóczi Apródjai tábor Szentesen

cs3_admin

Vízilabda: Európa-bajnok az U15-ös leányválogatott!

cs3_admin

Közép- és felsőfokú képzések indulnak Szentesen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább