Belföld

8-an megsérültek, 4 mentőhelikoptert vezényeltek a dunaföldvári ipari baleset helyszínére (képgalériával)

Salétromsavat öntöttek egy dunaföldvári bioetanolgyár egyik, hypót tartalmazó szabadtéri tartályába pénteken délelőtt, emiatt nagy mennyiségű klórgáz szabadult fel és került a levegőbe. Mentőhelikopterek és mentők érkezett a helyszínre.

Az üzemi balesetben 28-an sérültek meg, őket mérgezéssel szállítottak kórházba. Dunaföldváron, egy bioetanolt előállító üzem egyik szabadtéri hét köbméteres hypótartályába utántöltéskor nem megfelelő anyagot, a jelenlegi információk szerint salétromsavat öntöttek. A két anyag reakciójaként klórgáz fejlődött, az eset során több dolgozó megsérült – nyilatkozta a helyszínen a Hiros.hu-nak Köves Péter tűzoltó törzszászlós, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A tűzoltó egységek védősugarat működtetnek a tartály környékén, ezzel megakadályozzák a veszélyes gáz terjedését. A katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei a helyszínen vannak és állandó felügyelet alatt tartják a létesítményt. A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma folyamatosan méréseket végez. Az üzemen belüli, védőzónával kijelölt területen kívül a levegőben veszélyes gázkoncentráció nem mérhető. A keletkező gáz a szomszédos üzemeket, a lakott területet korábban és jelenleg sem érinti.

Fotók: Donka Ferenc

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Novák Katalin: az egygyermekeseknek is érdemes csokkal ingatlant vásárolniuk

cs3_admin

Maruzsa Zoltán: a fertőzési láncok megszakítását is szolgálja az őszi szünet

cs3_admin

Életfogytiglanra ítélték a hódmezővásárhelyi kettős emberölés elkövetőjét

cs3_admin

Kukoricát szállító kamion és személyautó ütközött Kecskemétnél

cs3_admin

Durva baleset történt Kiskunhalas belvárosában

cs3_admin

A családi gazdaságokat érintő új szabályozásról tárgyal az Országgyűlés

cs3_admin

A parlament kizárta a feltételes szabadságra bocsátást a legsúlyosabb bűncselekményeknél

cs3_admin

Csaknem kétezer elektromos jármű megvásárlásának támogatásáról született már döntés

cs3_admin

Meghosszabbították a törlesztési moratóriumot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább