Csongrád Kék Hírek

Fiktív számlákkal több mint húszmillió forint kárt okoztak Csongrádon

A csongrádi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival, valamint szentesi társával szemben, akik több társasház részére állítottak ki fiktív számlákat a városban. Az így szerzett pénzzel sajátjukként rendelkeztek, ezzel több mint húszmillió forint kárt okozva.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a 45 éves P. Zoltán 2014 szeptembere óta, összesen kilenc társasházat érintően számláztatott le valótlan, ténylegesen el nem végzett munkákat, majd a jogosultakat megtévesztve engedélyeztette a pénz kifizetését. Mindehhez segítséget nyújtott neki társa, a 43 éves G. László, aki egyéni vállalkozóként a hamis számlákat kiállította.

A 45 éves csongrádi férfi 2018-ban további három társasház lakóitól csalt ki különféle összegeket. A közös költség elmaradása, illetve egyéb ügyintézés címén átvett pénzekről minden esetben elismervényt, bevételi pénztárbizonylatot adott át. Két lakóközösséget tévedésbe ejtett azzal is, hogy azt állította, átvette a közös képviseletüket. Így hozzájutott a tagok által összegyűjtött megtakarításhoz. 

A nyomozók P. Zoltánt 10 rendbeli sikkasztás és 9 rendbeli csalás bűntett, valamint 18 rendbeli csalás és 10 rendbeli hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésével gyanúsítják. Míg társának, G. Lászlónak 10 rendbeli bűnsegédként elkövetett sikkasztásért kell felelnie.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás, fotó: police.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mentőhelikopter szállította el a sérültet Csongrádon (képgalériával)

cs3_admin

Baleset Vásárhely és Szikáncs között

cs3_admin

Fékezés nélkül csapódott utánfutóba egy autó Kecskemétnél

cs3_admin

Halálos baleset Pusztaottlaka határában

cs3_admin

Nagy István miniszter videója a Csongrádi Agrárszakképzési Centrum átadójáról

cs3_admin

Hárman sérültek meg, amikor egy autó árokba borult Szentesen a 45-ös főúton

cs3_admin

Sajtótájékoztató Csongrádon (videóval)

cs3_admin

Fának csapódott és súlyosan megsérült az idős Suzukis

cs3_admin

Átadták az Alföldi Agrárszakképzési Centrum központi épületét Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább