Külföld Tech

Fenyegetőzik a Facebook, hogy lekapcsolja Európát szolgáltatásairól

A Mark Zuckerberg által vezetett Facebook azzal fenyegetőzik, hogy lekapcsolja az egész európai kontinenst szolgáltatásairól, beleértve az Instagramot is, ha Írország adatvédelmi bizottsága továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint megtiltaná, hogy a közösségi oldalt működtető gigacég továbbítsa az EU-polgárok adatait az Egyesült Államokba.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Bíróság júliusi döntésében úgy látta: nem biztosított eléggé, hogy az európaiak adataihoz ne férhessenek hozzá az USA hírszerző szervei.

A Facebook alelnöke, Nick Clegg egy Dublinban kiadott közleményben úgy fogalmazott, ha az ír adatvédelmi bizottság megerősíti a kilátásba helyezett adatforgalmi tiltást, a társaság nem lesz képes tovább működni Európában – idézi a The Guardian.

A lap szerint Clegg azzal érvelt, hogy a Facebook adatforgalma tartóoszlopa a globális gazdaságnak, és olyan szolgáltatásokat támogat, amelyek mindennapi életünkhöz fontosak.

Clegg fenyegetődzését megtoldotta Yvonne Cunnane, a cég írországi jogi részlegének adatvédelmi felelőse azzal, hogy a Facebook mellett az Instagram európai szolgáltatásai is bizonytalanná válhatnak.

hirado.hu

A címlapfotó illusztráció.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lefejeztek egy tanárt Párizs közelében

tk_arpad

42 éve választották pápává Szent II. János Pált

cs3_admin

Itthon harminc éve ezen a napon indult az első mobilhálózat

cs3_admin

Itthon is rendelhető lesz az új elektromos Dacia

cs3_admin

Október 13-án mutatkoznak be az új iPhone-ok

cs3_admin

Donald Trump és felesége is elkapta a koronavírust

cs3_admin

Lengyel politikusok bocsánatkérést várnak el a Lengyelország és Magyarország “kiéheztetéséről” szóló kijelentés kapcsán

cs3_admin

Nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere

cs3_admin

Elkészült az egy szájmaszkról készült legkimerítőbb elemzés

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább