Külföld Tech

Fenyegetőzik a Facebook, hogy lekapcsolja Európát szolgáltatásairól

A Mark Zuckerberg által vezetett Facebook azzal fenyegetőzik, hogy lekapcsolja az egész európai kontinenst szolgáltatásairól, beleértve az Instagramot is, ha Írország adatvédelmi bizottsága továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint megtiltaná, hogy a közösségi oldalt működtető gigacég továbbítsa az EU-polgárok adatait az Egyesült Államokba.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Bíróság júliusi döntésében úgy látta: nem biztosított eléggé, hogy az európaiak adataihoz ne férhessenek hozzá az USA hírszerző szervei.

A Facebook alelnöke, Nick Clegg egy Dublinban kiadott közleményben úgy fogalmazott, ha az ír adatvédelmi bizottság megerősíti a kilátásba helyezett adatforgalmi tiltást, a társaság nem lesz képes tovább működni Európában – idézi a The Guardian.

A lap szerint Clegg azzal érvelt, hogy a Facebook adatforgalma tartóoszlopa a globális gazdaságnak, és olyan szolgáltatásokat támogat, amelyek mindennapi életünkhöz fontosak.

Clegg fenyegetődzését megtoldotta Yvonne Cunnane, a cég írországi jogi részlegének adatvédelmi felelőse azzal, hogy a Facebook mellett az Instagram európai szolgáltatásai is bizonytalanná válhatnak.

hirado.hu

A címlapfotó illusztráció.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A fertőzöttek száma 172 millió, a halálos áldozatoké már mintegy 3,7 millió a világon

cs3_admin

Újabb probléma a csipgyártásban – most épp a járvány újabb hulláma fenyeget

cs3_admin

Válik Bill Gates

cs3_admin

Megduplázta bevételeit az AMD

cs3_admin

Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

cs3_admin

Bepanaszolta az Apple-t több német gazdasági érdekképviselet

cs3_admin

A nomádok földje kapta a legjobb film Oscarját

cs3_admin

A világ egyik leggyorsabb számítógépét üzemelték be a SZTAKI-nál

cs3_admin

Hamarosan alaplapokból is hiány lehet

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább