Külföld Tech

Videojátékosok figyelem: súlyos adatszivárgás történhetett az Activisionnél, azonnali jelszócsere javasolt!

Cyber crime, cyber attack, hacking, computer desktop

A Dexerto e-sport magazin információi szerint 2020. szeptember 20-án súlyos adatszivárgás történt az Activision videojáték-kiadó cégnél, amelynek következtében már több, mint félmillió felhasználói fiók kompromittálódhatott. (Az Activision több népszerű videojátékot gondoz, többek közt a Call of Duty (CoD) sorozatot.) A játékosok felhasználói fiókjai komoly veszélyben lehetnek, a hírek szerint ugyanis a kiszivárgott hitelesítő adatokat felhasználva hackerek megváltoztatják a fiókok jelszavát, kizárva ezzel a fiók tulajdonosát. Jelenleg nem ismertek az adatszivárgás körülményei.

Az NBSZ NKI azonnali jelszócserét javasol Activision fiókokon, valamint minden olyan egyéb platformon, ahol a kompromittálódott jelszó még használatban volt. Javasolt továbbá más játékplatformokkal (Battlenet, PSN, Xbox, stb.) való összekapcsolás megszüntetése és a jelszó frissítése minden egyes ilyen fiókon. Soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több platformon! 

Az Activison Twitteren közzétett nyilatkozatában határozottan tagadja a fiókkompromittálódásokat, azonban azt javasolják, hogy abban az esetben, ha valaki e-mail értesítést kap Call of Duty fiókjában történt változásról, kövesse a cég által javasolt biztonsági intézkedéseket.

(securityaffairs.co)

Forrás: nki.gov.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Terrortámadás Nizzában: lefejeztek egy nőt egy templomban, egy férfi torkát elvágták, a templom előtt egy nőt pedig halálra késeltek

cs3_admin

Szélsőbaloldali tüntetők meggyalázták II. János Pál pápa és Reagan szobrát Lengyelországban

cs3_admin

Több, mint 50 000 otthoni IP kamerát tört fel egy hacker csoport

cs3_admin

Létrejött a Közös Agrárpolitikáról szóló megállapodás

cs3_admin

Lefejeztek egy tanárt Párizs közelében

tk_arpad

42 éve választották pápává Szent II. János Pált

cs3_admin

Itthon harminc éve ezen a napon indult az első mobilhálózat

cs3_admin

Itthon is rendelhető lesz az új elektromos Dacia

cs3_admin

Október 13-án mutatkoznak be az új iPhone-ok

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább