Külföld Tech

Videojátékosok figyelem: súlyos adatszivárgás történhetett az Activisionnél, azonnali jelszócsere javasolt!

Cyber crime, cyber attack, hacking, computer desktop

A Dexerto e-sport magazin információi szerint 2020. szeptember 20-án súlyos adatszivárgás történt az Activision videojáték-kiadó cégnél, amelynek következtében már több, mint félmillió felhasználói fiók kompromittálódhatott. (Az Activision több népszerű videojátékot gondoz, többek közt a Call of Duty (CoD) sorozatot.) A játékosok felhasználói fiókjai komoly veszélyben lehetnek, a hírek szerint ugyanis a kiszivárgott hitelesítő adatokat felhasználva hackerek megváltoztatják a fiókok jelszavát, kizárva ezzel a fiók tulajdonosát. Jelenleg nem ismertek az adatszivárgás körülményei.

Az NBSZ NKI azonnali jelszócserét javasol Activision fiókokon, valamint minden olyan egyéb platformon, ahol a kompromittálódott jelszó még használatban volt. Javasolt továbbá más játékplatformokkal (Battlenet, PSN, Xbox, stb.) való összekapcsolás megszüntetése és a jelszó frissítése minden egyes ilyen fiókon. Soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több platformon! 

Az Activison Twitteren közzétett nyilatkozatában határozottan tagadja a fiókkompromittálódásokat, azonban azt javasolják, hogy abban az esetben, ha valaki e-mail értesítést kap Call of Duty fiókjában történt változásról, kövesse a cég által javasolt biztonsági intézkedéseket.

(securityaffairs.co)

Forrás: nki.gov.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A fertőzöttek száma 172 millió, a halálos áldozatoké már mintegy 3,7 millió a világon

cs3_admin

Újabb probléma a csipgyártásban – most épp a járvány újabb hulláma fenyeget

cs3_admin

Válik Bill Gates

cs3_admin

Megduplázta bevételeit az AMD

cs3_admin

Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

cs3_admin

Bepanaszolta az Apple-t több német gazdasági érdekképviselet

cs3_admin

A nomádok földje kapta a legjobb film Oscarját

cs3_admin

A világ egyik leggyorsabb számítógépét üzemelték be a SZTAKI-nál

cs3_admin

Hamarosan alaplapokból is hiány lehet

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább