Belföld

Faültetéssel környezetünk kellemesebb, szebb, élhetőbb lesz

Az elmúlt évtizedekben tapasztalható klíma és csapadékviszony-változásra reagálnunk kell annak érdekében, hogy a következő generációra is élhető környezetet hagyjunk – fogalmazott Farkas Sándor Szegváron, a Településfásítási program első Csongrád-Csanád megyei állomásán.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az Országfásítási program részeként idén ősszel meghirdetett Településfásítási program célja közvetlen lakókörnyezetünk szebbé, élhetőbbé kellemesebbé tétele. A minisztérium nyár elején, mintegy 500 millió forintos keretösszeggel a tízezres lélekszámnál kisebb településeknek hirdette meg a programot. Ennek eredményeként idén ősszel és tavasszal közel ötszáz település közterülete, óvoda- és iskolaudvara, oktatási és önkormányzati intézménye gazdagodhat újabb fákkal.

Farkas Sándor emlékeztetett: Magyarország és a Kárpát-medence területe is ligetes, fás, árteres vidék volt régen, de az ősfás területek az elmúlt évszázadokban fokozatosan visszaszorultak, eltűntek. Az erdők széndioxid-megkötő képességének fenntartása és növelése fontos cél, ezért az agrártárca 2030-2040-re szeretné elérni az ország 26-27 százalékos erdőborítottságát.

Szegvár után Csanyteleken, majd Kisteleken ültetett fát a miniszterhelyettes a polgármesterekkel. Szegvár 30 fát nyert a pályázaton, amelyeket három játszótéren ültetnek majd el – mondta Szabó Tibor György, a község polgármestere. Az ezüst és amerikai hárs és a pusztaszil megfelelő árnyat adnak pár év múlva a játszó gyerekeknek. Csanytelek 12 fára pályázott, amelyekből néhányat a sporttelep területén, a többit más közterületen ültetnek el. Kisteleken az elnyert fák a polgármesteri hivatal és a gimnázium udvarát díszítik majd.

(AM Sajtóiroda)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor