Belföld Koronavírus

Bezárhatják a boltot, ha a vásárló nem visel maszkot

masked woman is shopping at the supermarket

Az eddigieknél szigorúbban ellenőrizhetik a maszkviselést. Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjúban azt is mondta, hogy Magyarország működőképességének fenntartásához szükséges néhány biztonsági szabály betartása. Ilyen például a maszkviselés. Ha valaki nem vesz fel maszkot egy üzletben, megbírságolhatják. De nem csak őt, hanem a bolttulajdonost is. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ezekre a szigorításokra mindannyiunk egészsége érdekében van szükség – közölte az M1 Híradója

Már az első járványhullám idején cél volt, hogy ne legyen zsúfoltság az üzletekben, a dolgozók és a vásárlók viseljenek maszkot és tartsák be a védőtávolságot.

A tömegközlekedési eszközökön országszerte kiemelten ellenőrzik a maszkviselést, és az ígéretek szerint már bírságolni is fognak.

Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjújában a már most is érvényben lévő szabályok betartására kérte az embereket.

A kormányfő leszögezte: az a cél, hogy minden a maga rendjében működjön: munkahelyek, iskolák, sőt még a sport, a kultúra, a művészet is, amihez az kell, hogy a biztonsági szabályokat mindenki betartsa. A miniszterelnök arra figyelmeztetett: a boltost és a vásárlót is megbírságolhatják, ha megszegik a szabályt. Három szabályszegés után pedig be is zárják az üzletet.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy megvédje az idősek életét, a családok életszínvonalát úgy, hogy közben megőrzi a gazdaság, az ország működőképességét.

hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Meghalt 9 beteg, 202-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Nagy István: a társadalom alapja az agrárium

cs3_admin

Megnyílt a Magyar falu program állatvédelmi pályázata

cs3_admin

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

cs3_admin

Orbán Viktor: a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülő dönthet

cs3_admin

Szombattól hőségriasztás lép életbe

cs3_admin

Három embert a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki, amikor fának csapódott egy autó Hernádnál

cs3_admin

Szörnyethalt egy 17 éves lány a brutális balesetben

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább