Belföld Koronavírus

Bezárhatják a boltot, ha a vásárló nem visel maszkot

masked woman is shopping at the supermarket

Az eddigieknél szigorúbban ellenőrizhetik a maszkviselést. Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjúban azt is mondta, hogy Magyarország működőképességének fenntartásához szükséges néhány biztonsági szabály betartása. Ilyen például a maszkviselés. Ha valaki nem vesz fel maszkot egy üzletben, megbírságolhatják. De nem csak őt, hanem a bolttulajdonost is. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ezekre a szigorításokra mindannyiunk egészsége érdekében van szükség – közölte az M1 Híradója

Már az első járványhullám idején cél volt, hogy ne legyen zsúfoltság az üzletekben, a dolgozók és a vásárlók viseljenek maszkot és tartsák be a védőtávolságot.

A tömegközlekedési eszközökön országszerte kiemelten ellenőrzik a maszkviselést, és az ígéretek szerint már bírságolni is fognak.

Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjújában a már most is érvényben lévő szabályok betartására kérte az embereket.

A kormányfő leszögezte: az a cél, hogy minden a maga rendjében működjön: munkahelyek, iskolák, sőt még a sport, a kultúra, a művészet is, amihez az kell, hogy a biztonsági szabályokat mindenki betartsa. A miniszterelnök arra figyelmeztetett: a boltost és a vásárlót is megbírságolhatják, ha megszegik a szabályt. Három szabályszegés után pedig be is zárják az üzletet.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy megvédje az idősek életét, a családok életszínvonalát úgy, hogy közben megőrzi a gazdaság, az ország működőképességét.

hirado.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor