Sport

Szoboszlai elutasította az Arsenal ajánlatát

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása elutasította az FA-kupa győztes angol Arsenal ajánlatát.

Mikel Arteta irányításával a londoni Arsenal az elmúlt szezon végén megnyerte az FA-kupát, majd szombaton délután a bajnok Liverpool legyőzésével a Community Shieldet (az angol szuperkupa) is behúzta. A csapat a következő szezonban az Európa-ligában indul a nemzetközi porondon.

Az Ágyúsok spanyol menedzsere nagyon szerette volna soraiban tudni Szoboszlait, a klub meg is tette ajánlatát az osztrák bajnoknak, de angol sajtóinformációk szerint a magyar játékos úgy döntött, hogy inkább Salzburg csapatánál marad, mert így a Bajnokok Ligájában játszhat.

Több angol forrás számol be arról, hogy a két klub megegyezett egymással, az osztrákok elfogadták az Arsenal 30 millió eurós ajánlatát, de Szoboszlai hiúsította meg az üzletet azzal, hogy inkább a BL-ben mutatná meg magát.

A magyar játékos az elmúlt szezonban 40 mérkőzésen lépett pályára a Salzburgban, 12 gólt szerzett és 18 gólpasszt osztott ki.

A napokban a Liverpool ellen felkészülési mérkőzésen játszott, amíg ő pályán volt, csapata 2-0-s vezetésre tett szert, végül 2-2 lett a végeredmény az angol bajnokkal.

A mérkőzés után Szoboszlai már jelezte, hogy a lassan kezdődő szezont még csapatánál szeretné tölteni, mostani döntése is megerősíti ezt a szándékát.

Az Arsenal mellett a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Milan, a Napoli és a Lazio érdeklődéséről is beszámoltak. Jelenleg Európa egyik legkeresettebb fiatal játékosa Szoboszlai az angolok szerint.

Forrás: M4sport

Kiemelt kép: Gepa Pictures/Jasmin Walter



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Péntek este mindenkinek a stadionban vagy a TV előtt a helye! Hajrá, magyarok!

Szabó Viktor

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor