Sport Szentes

Negatív tesztek birtokában karantén alá helyezték a szentesi férfi vízilabdacsapatot

A Metalcom Szentes felnőtt férfi vízilabdacsapata a 2020–2021-es BENU Magyar Kupa küzdelmei után kétszer vett részt a Semmelweis Egyetemen PCR koronavírus-teszten – adta hírül a Szentesi Vízilabda Klub a Facebook oldalán.

A teljes férficsapat és edzők, összesen 18 fő. A csapat 36 negatív tesztet produkált 2020.08.14-én és 2020.08.17.-én. Ezen eredményektől függetlenül, a Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatala járványügyi megfigyelés alá helyezte, karanténba zárta 2020.08.26.-ig lakóhely elhagyási tilalommal. Azzal az indoklással, hogy 2020.08.12.-én az UVSE csapata ellen játszott a Metalcom Szentes, és az UVSE-ben szerepelt olyan személy, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Ez a rendelkezés 15 főt érint. A 3 Pest megyei lakóhellyel rendelkező játékost az ottani hatóságok nem helyezték járványügyi megfigyelés alá, ugyanezen indoklás alapján, mivel nem zárt térben nem volt 15 percnél hosszabb a kontakt.

Ezeknek a következményeként a 2020.08.29-re kiírt felnőtt bajnoki rajton nem tud a szentesi csapat részt venni, illetve mivel több ifjúsági korú játékos és edzőjük is karanténba került, az utánpótlás kvalifikáción sem tud a Szentesi Vízilabda Klub részt venni, reméljük, a Magyar Vízilabda-szövetség hozzájárul a mérkőzések halasztásához.

Forrás: Facebook/Szentesi Vízilabda Klub



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor