Sándorfalva

Örökbe fogadták a sándorfalvi önkormányzat által megmentett kutyát

2019 októberében a Sándorfalva Közös Önkormányzati Hivatal közterület-felügyelő munkatársait egy elhanyagolt állapotban lévő kikötött kutyához hívták Dócba. Így kezdődött Csonti története.

Az egyébként közép termetű kutyus csontsoványra fogyva, annyira legyengült állapotban volt, hogy ölben vitték állatorvoshoz. Kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Hogy szem előtt legyen a kutya hónapokra „beköltözött” a Hivatalba. Itt kapta a Csonti nevet is, utalva állapotára. Az Önkormányzatnál szinte mindenkinek van egy saját története vele. Akad olyan, akinek rendszeresen aludt a lábánál az íróasztal alatt, kísérgette a folyosón, vagy éppen ellopta a meggyes süteményét. Hála az önkormányzati dolgozóktól kapott rengeteg szeretetnek és a fokozatos táplálásnak a kutya felépült, visszanyerte rendes testsúlyát. Mutatós, bohókás, játékos kutya lett belőle.

Néhány napja érdeklődő telefon érkezett a Hivatalhoz, hogy esetleg lenne-e örökbe fogadható kutyájuk, mert a család korábbi kutyája sajnos elpusztult. A telefonbeszélgetés során kiderült, hogy két kislány lenne a gazdi, nagyon szeretnének egy négylábú barátot. Kis egyeztetés után „randevút” beszéltek meg a család és Csonti között.

Szerelem volt első látásra! Szó szerint másodpercek alatt varázsolta el egymást a két érintett fél! Már csak az volt a kérdés, hogy mikor költözik új otthonába a kutya.

De itt nem ért véget a történet.

Az örökbefogadás előtt állatorvoshoz vitték a kutyát a szükséges oltások beadására és a mikrochip beültetésre. Ekkor derült ki, hogy szegény Csonti szívféreg tesztje pozitív. Örökbefogadóiban fel sem merült az, hogy esetleg más kutyát keressenek, sőt vállalják az akár százezres költséget jelentő hónapokig tartó kezelését is.

sandorfalva.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Szatymaz és Sándorfalva között

cs3_admin

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

cs3_admin

Kisteherautóba csapódott egy személygépkocsi Szeged mellett

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

cs3_admin

A helyközi buszmenetrendről várják az észrevételeket Sándorfalván

cs3_admin

Daruról díszítették az iskola májusfáit Sándorfalván

cs3_admin

Májusfákat állítanak Sándorfalván a tavasz köszöntésére

cs3_admin

Faültetés Sándorfalván

cs3_admin

Áprilisban két nap víztisztítást végeznek Sándorfalván

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább