Belföld Gasztro

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

Sokszor állandó dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!

Lecsós csirkemell (forrás: gourmetchef.blog.hu)

Recept 2 adagra:

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

30 dkg kaliforniai paprika és vagy tv paprika

20 dkg paradicsom 

10 dkg vöröshagyma

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál olívaolaj 

só- bors ízlés szerint

10 dkg Rizs

Elkészítés:

Lecsó:

A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítjük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu, rizzsel tálalom.

A rizs és a csirkemell elkészítése:

A rizst feltesszük főni 200 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy nyeles serpenyőben a csirkemell szeleteket kevés olajon elősütjük, majd 4-5 evőkanál víz hozzáadásával pároljuk fedővel. Amikor majdnem kész, akkor még 2-3 percig fedő nélkül, hogy szép pirosra sütjük.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Változik a csongrádi Polgármesteri Hivatal munka- és ügyfélfogadási rendje

cs3_admin

Keddtől utalják a Kisfaludy2030 támogatásait

tk_arpad

Megválasztották Magyarország tortáját

tk_arpad

Átrepült az árkon, majd a szántóföldön felborult

cs3_admin

Halálos közlekedési baleset Békés megyében

cs3_admin

Kamionba csapódott egy terepjáró Bácsalmás közelében

cs3_admin

Támogatásokkal is növelni szeretnék a juh- és kecsketartási kedvet

cs3_admin

Több mint hétmilliárd forintra pályázhatnak a zöld cégek

cs3_admin

Százötvennél több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább