Belföld Gasztro

Mit főzzek ma? – Lecsós csirkemell

Sokszor állandó dilemma a családban, hogy mi legyen otthon az ebéd vagy a vacsora? Megpróbálunk tippet adni, hátha egy gonddal kevesebb lesz!

Lecsós csirkemell (forrás: gourmetchef.blog.hu)

Recept 2 adagra:

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

30 dkg kaliforniai paprika és vagy tv paprika

20 dkg paradicsom 

10 dkg vöröshagyma

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál olívaolaj 

só- bors ízlés szerint

10 dkg Rizs

Elkészítés:

Lecsó:

A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítjük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu, rizzsel tálalom.

A rizs és a csirkemell elkészítése:

A rizst feltesszük főni 200 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy nyeles serpenyőben a csirkemell szeleteket kevés olajon elősütjük, majd 4-5 evőkanál víz hozzáadásával pároljuk fedővel. Amikor majdnem kész, akkor még 2-3 percig fedő nélkül, hogy szép pirosra sütjük.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor