Térség

Új sportparkok épülnek Szentesen és Sándorfalván

A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program pályázatból két “D” típusú sportpark létesülhet Szentesen és egy Sándorfalván.

A Program negyedik ütemébe került be Szentes és Sándorfalva is, így a közeljövőben elkezdődhet a megvalósítás előkészítése minkét településen.

A Program célja olyan közösségi terek kialakítása, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét, igényes szabadtéri létesítményekben, melyek révén elérhető, hogy az aktív életvitelt, mozgásgazdag életmódot folytatók száma növekedjen, a lakosság egészségi állapota javuljon. További cél, hogy a sportolás a mindennapi életünk alapvető része legyen, valamint az integráció és az akadálymentesség biztosítva legyen.

A megnyert pályázatokból úgynevezett „D” típusú sportparkokat fognak létesíteni, ami minimum 150 négyzetméter alapterületű és legalább 15 eszközt helyeznek el rá. A gumi alapzattal épülő sportpark tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámaszozásra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas.

Kiemelt kép: freesportparks.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Buszbaleset Vásárhelyen

cs3_admin

Baleset a vásárhelyi elkerülőn

cs3_admin

Indul a darázsinvázió

tk_arpad

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Vásárhelyen

cs3_admin

Őz ugrott a 45-ös útra amit egy személyautós már nem tudott kikerülni

cs3_admin

Egy kamion és egy személyautó ütközött frontálisan az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza határában (képgalériával)

tk_arpad

Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanád megyében

tk_arpad

Két fiatal vásárhelyi hölgy sérült meg egy Kiskunmajsa mellett történt balesetben

cs3_admin

Kerékpárost ütöttek el Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább