Szentes

10 éves fennállását albummal ünnepli a Kanálgép zenekar

A Kanálgép Zenekar nevét, szinte mindenki ismeri Szentesen. A 10 éves múltra visszatekintő zenekar, kizárólag katonákból áll, akik a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szolgálatában állnak.

A laktanyában próbálnak szabadidejükben, amelyet a műszaki ezred vezetése is támogat. A közelmúltban csatlakozott a csapathoz Lantos Lehel, aki a fiatal korosztályt képviseli, ő basszusgitáron játszik, míg Lakatos Krisztián szólógitárra avanzsált. A négytagú csapat alapító és egyben oszlopos tagjai pedig, mint Beregszászi László, maradt az ének mellett, Pesti István pedig az örök nyughatatlan a dobok mögött. Így teljes felállásban, immár összeszokott zenészekként, végre a megalakulásuk 10. évfordulóján, elkészülhetett az első önálló albumuk, amely a „Mennek a lányok” címet kapta. A borító tervek is készülnek, és ha minden jól megy, akkor heteken belül kapható lesz a 8 saját szerzeményt bemutató zenei anyag.

A stúdió felvételek, Gyulán a No Silence Stúdióban készültek, amelyen lázasan dolgoztak a fiúk az elmúlt időszakban. A zenei anyagról, annyit már lehet tudni, hogy stílusban a hard rock zenei hangzáshoz állnak legközelebb, de a számok ihletét, a napi gondolatok és a körülöttünk zajló élet illetve a szerelem adta, így a szövegek is a csajozásról, szakításról szólnak.

A srácok nagyon büszkék arra, hogy a zene és a szöveg is saját szerzemények. Beregszászi Laci számára az az igazi ”szívdobbanás”, amikor a saját szerzemények refrénjét énekli a közönség. Nem véletlen, hiszen éveken keresztül feldolgozásokat játszottak, nem kis sikerrel, hiszen fergeteges bulikat csináltak bárhová mentek. Lengyelországi meghívásuk alkalmával, csak lengyel katonáknak és civileknek, míg Szarajevóban, külhonban szolgálatot teljesítő magyar katonáknak zenéltek. Itthon sincs hiány a fellépésekből, de most elsődleges cél, az új album felvezetése és megismertetése, mind ezek mellett, egyre nagyobb hazai ismeretséget elérni, és remélhetőleg külföldre is kapnak majd meghívást a továbbiakban is.

Nagy célok, de ez még mindig nem elég ennek a négy ambiciózus fiúnak, hiszen már dolgoznak a következő albumon, és a közismert közösségi portálokon is egye többet látni és hallani őket. https://www.youtube.com/watch?v=CRe7vZ69RZo.

Reméljük, a következő zenei anyagra nem kell újabb 10 évet várni, de amilyen lelkesek mindannyian, hamarosan meg lesz az is.

T.G.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orosházi általános iskolában fertőtlenítenek a szentesi katonák

cs3_admin

Farkas Sándor: 1956 hősei kötelezettséget hagynak ránk

cs3_admin

Bemutatkozott Forgó Judit az OBI-ben, Szentesen

cs3_admin

Hárman sérültek meg, amikor egy autó árokba borult Szentesen a 45-ös főúton

cs3_admin

108 sertéssel borult fel egy kamion pótkocsija Szentesnél (képgalériával)

cs3_admin

Ketten sérültek meg, amikor egy autó árokba csapódott a reggeli ködben Szentes mellett, a 45-ös főúton

cs3_admin

A Szentesi Vízilabda Klubnál most az egészség az első

cs3_admin

Sátrakat telepítettek a gyulai kórház elé a szentesi katonák

cs3_admin

Alapkiképzés kezdődött a szentesi műszaki ezrednél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább