Szentes

10 éves fennállását albummal ünnepli a Kanálgép zenekar

A Kanálgép Zenekar nevét, szinte mindenki ismeri Szentesen. A 10 éves múltra visszatekintő zenekar, kizárólag katonákból áll, akik a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szolgálatában állnak.

A laktanyában próbálnak szabadidejükben, amelyet a műszaki ezred vezetése is támogat. A közelmúltban csatlakozott a csapathoz Lantos Lehel, aki a fiatal korosztályt képviseli, ő basszusgitáron játszik, míg Lakatos Krisztián szólógitárra avanzsált. A négytagú csapat alapító és egyben oszlopos tagjai pedig, mint Beregszászi László, maradt az ének mellett, Pesti István pedig az örök nyughatatlan a dobok mögött. Így teljes felállásban, immár összeszokott zenészekként, végre a megalakulásuk 10. évfordulóján, elkészülhetett az első önálló albumuk, amely a „Mennek a lányok” címet kapta. A borító tervek is készülnek, és ha minden jól megy, akkor heteken belül kapható lesz a 8 saját szerzeményt bemutató zenei anyag.

A stúdió felvételek, Gyulán a No Silence Stúdióban készültek, amelyen lázasan dolgoztak a fiúk az elmúlt időszakban. A zenei anyagról, annyit már lehet tudni, hogy stílusban a hard rock zenei hangzáshoz állnak legközelebb, de a számok ihletét, a napi gondolatok és a körülöttünk zajló élet illetve a szerelem adta, így a szövegek is a csajozásról, szakításról szólnak.

A srácok nagyon büszkék arra, hogy a zene és a szöveg is saját szerzemények. Beregszászi Laci számára az az igazi ”szívdobbanás”, amikor a saját szerzemények refrénjét énekli a közönség. Nem véletlen, hiszen éveken keresztül feldolgozásokat játszottak, nem kis sikerrel, hiszen fergeteges bulikat csináltak bárhová mentek. Lengyelországi meghívásuk alkalmával, csak lengyel katonáknak és civileknek, míg Szarajevóban, külhonban szolgálatot teljesítő magyar katonáknak zenéltek. Itthon sincs hiány a fellépésekből, de most elsődleges cél, az új album felvezetése és megismertetése, mind ezek mellett, egyre nagyobb hazai ismeretséget elérni, és remélhetőleg külföldre is kapnak majd meghívást a továbbiakban is.

Nagy célok, de ez még mindig nem elég ennek a négy ambiciózus fiúnak, hiszen már dolgoznak a következő albumon, és a közismert közösségi portálokon is egye többet látni és hallani őket. https://www.youtube.com/watch?v=CRe7vZ69RZo.

Reméljük, a következő zenei anyagra nem kell újabb 10 évet várni, de amilyen lelkesek mindannyian, hamarosan meg lesz az is.

T.G.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

A szentesi Bertók Róbert az ökölvívók új szövetségi kapitánya

cs3_admin

Államtitkári látogatás a szentesi színházban

cs3_admin

Összehordott szemét égett Szentesen

cs3_admin

Apa és kiskorú gyermeke sérült meg, amikor felborultak autójukkal Szentesnél

cs3_admin

A hétvégén rendezik meg a XVII. Diapolo Kupát Szentesen

cs3_admin

Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát

cs3_admin

Miből lesz a cserebogár, avagy egy kis gólya születése

cs3_admin

Szalmabála égett Szentesen

cs3_admin

Átadta az olasz hatóság Magyarországnak a szentesi nő megölésével gyanúsított férfit

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább