Szentes

10 éves fennállását albummal ünnepli a Kanálgép zenekar

A Kanálgép Zenekar nevét, szinte mindenki ismeri Szentesen. A 10 éves múltra visszatekintő zenekar, kizárólag katonákból áll, akik a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szolgálatában állnak.

A laktanyában próbálnak szabadidejükben, amelyet a műszaki ezred vezetése is támogat. A közelmúltban csatlakozott a csapathoz Lantos Lehel, aki a fiatal korosztályt képviseli, ő basszusgitáron játszik, míg Lakatos Krisztián szólógitárra avanzsált. A négytagú csapat alapító és egyben oszlopos tagjai pedig, mint Beregszászi László, maradt az ének mellett, Pesti István pedig az örök nyughatatlan a dobok mögött. Így teljes felállásban, immár összeszokott zenészekként, végre a megalakulásuk 10. évfordulóján, elkészülhetett az első önálló albumuk, amely a „Mennek a lányok” címet kapta. A borító tervek is készülnek, és ha minden jól megy, akkor heteken belül kapható lesz a 8 saját szerzeményt bemutató zenei anyag.

A stúdió felvételek, Gyulán a No Silence Stúdióban készültek, amelyen lázasan dolgoztak a fiúk az elmúlt időszakban. A zenei anyagról, annyit már lehet tudni, hogy stílusban a hard rock zenei hangzáshoz állnak legközelebb, de a számok ihletét, a napi gondolatok és a körülöttünk zajló élet illetve a szerelem adta, így a szövegek is a csajozásról, szakításról szólnak.

A srácok nagyon büszkék arra, hogy a zene és a szöveg is saját szerzemények. Beregszászi Laci számára az az igazi ”szívdobbanás”, amikor a saját szerzemények refrénjét énekli a közönség. Nem véletlen, hiszen éveken keresztül feldolgozásokat játszottak, nem kis sikerrel, hiszen fergeteges bulikat csináltak bárhová mentek. Lengyelországi meghívásuk alkalmával, csak lengyel katonáknak és civileknek, míg Szarajevóban, külhonban szolgálatot teljesítő magyar katonáknak zenéltek. Itthon sincs hiány a fellépésekből, de most elsődleges cél, az új album felvezetése és megismertetése, mind ezek mellett, egyre nagyobb hazai ismeretséget elérni, és remélhetőleg külföldre is kapnak majd meghívást a továbbiakban is.

Nagy célok, de ez még mindig nem elég ennek a négy ambiciózus fiúnak, hiszen már dolgoznak a következő albumon, és a közismert közösségi portálokon is egye többet látni és hallani őket. https://www.youtube.com/watch?v=CRe7vZ69RZo.

Reméljük, a következő zenei anyagra nem kell újabb 10 évet várni, de amilyen lelkesek mindannyian, hamarosan meg lesz az is.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

1,5 milliót lopott egy nő az ismerősétől Szentesen

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor