Koronavírus

Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4183 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2811-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 783 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak  47%-a budapesti. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Országgyűlés pénteken fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

koronavirus.gov.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

22 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

cs3_admin

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

cs3_admin

Bejegyezték az első koronavírus elleni vakcinát

cs3_admin

15 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

cs3_admin

Enyhén növekszik a koronavírus örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

cs3_admin

35 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt három krónikus beteg

cs3_admin

Negyvenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

32 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, nincs újabb elhunyt

cs3_admin

24 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt két idős, krónikus beteg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább