Szentes

Kormányzati segítséggel lehet színháza Szentesnek

Farkas Sándor hangsúlyozta, a város nem engedheti meg magának, hogy kárba vesszen annyi fáradozás, Szentesen szintet kell lépnie a kulturális életnek – írta a Délmagyar.

– A központi forrásokból kapott közel kétmilliárd forintos támogatással a színházi épület szép lesz kívülről, de belül is meg kell tudnunk tölteni tartalommal – beszélt a Délmagyarnak a Tóth József Színház és Vigadó jövőjéről Farkas Sándor agrár­miniszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője. – Szentesnek több évtizedes álma, hogy végre saját színháza legyen. Fontosnak tartom, hogy a gyerekes szülőknek, családoknak, időseknek ne kelljen órákat utaznia ahhoz, hogy igazi, professzionális színházi élményt kapjanak – emelte ki Farkas Sándor.

– Szentes egy nagy múltú település, büszke lehet a kinevelt művészeire, Őze Lajosra, a Gáspár fivérekre, Sándorra és Tiborra, Szőke Andrásra és Badár Sándorra, valamint az országos hatású szentesi drámaoktatásra – tette hozzá. Farkas Sándor hangsúlyozta, a város nem engedheti meg magának, hogy kárba vesszen annyi fáradozás, Szentesen szintet kell lépnie a kulturális életnek.

– Minden erőmmel azon vagyok, hogy megfelelő szakemberek és megfelelő támogatás érkezzen Szentesre annak érdekében, hogy tényleg legyen színház a városban, ne csak épület. Ehhez képzett szakemberek és megfelelő anyagi háttér szükséges, amit a város nem tud biztosítani. Összefogással, közösen sikerülni fog – fogalmazott Farkas Sándor.

Az eredeti, teljes cikket itt olvashatja el.

Kiemelt kép: szentes.hu

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

10 éves a Kanálgép zenekar

cs3_admin

Vádalkuval derülhetett ki, hol a 14 éve meggyilkolt szentesi nő holtteste

cs3_admin

Új alegységgel bővült a szentesi műszaki ezred

cs3_admin

Népszerű Farkas Sándor videója Szentesen

cs3_admin

Új múzeum Szentesen – a természettudomány Szentesre költözik

tk_arpad

Megtalálták a 2006-ban meggyilkolt szentesi nő holttestét

tk_arpad

Holman Istvánt nevezték ki az SZVSZ élére

cs3_admin

Athéné: Színházat a városnak!

Sipos Kitti

Csónakból gyaloghíd

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább