Kistelek

Kegyeleti Park és Múzeum lesz Kisteleken

A régi temető helyén kerül kialakításra egy beltéri múzeum és egy kültéri kegyeleti park, melynek témája a magyar temetkezési szokások és az ezekhez kapcsolódó hagyományok. A kiállítás anyagát muzeológusok állítják össze. A szervezők mindenképp szeretnénk a környékbeli szokásoknak is emléket hagyni, ehhez kérik a kistelekiek segítségét – írta a kistelekjaras.hu.

Amennyiben tulajdonukban van olyan temetéshez köthető tárgy, amelyet a múzeum részére fel tudnak ajánlani, akkor azt örömmel vennénk. Természetesen az átadó nevének közlésével kerülne kiállításra, és a tulajdonjog megmarad. Lehet ez fotó, régi imakönyv, zászló, gyászközlemény, zsebkendő, bármi, ami a temetésekhez köthető. Segítő szándékát jelezheti a 30/6854551-es telefonszámon vagy személyesen az önkormányzatnál – tájékoztatta a kistelekjaras.hu portált Vass Rózsa.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megújul a temető kerítése Kisteleken

cs3_admin

Folyamatban van az engedélyeztetés, újra megnyithat a kisteleki hulladékudvar

cs3_admin

Jól halad a kisteleki piac bővítése

cs3_admin

Új sikeres projekt indult Kisteleken

cs3_admin

Jó ütemben folynak az ipari szennyvíztisztító munkálatai Kisteleken

cs3_admin

Bővül a kisteleki piac

cs3_admin

Az akadályhajtással zárult a kisteleki lovas szakmai napok programja

cs3_admin

Kisteleken is kimutatták a koronavírus fertőzést

cs3_admin

Ötvenen Kistelekről

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább