Kék Hírek Szentes

Féltékenységből akarta leszúrni volt élettársát egy férfi Szentesen

Knife crime

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ma letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki péntekről szombatra virradóra több alkalommal is bemászott volt élettársa házába, majd az utolsó alkalommal egy vita során megpróbálta őt leszúrni – adta hírül hivatalos oldalán az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő korábban élettársi kapcsolatban éltek, amely tavaly nyáron megszakadt. A kapcsolat felbontását a gyanúsított nem tudta elfogadni és a sértettet, valamint annak családját folyamatos telefonhívásokkal, üzenetküldésekkel és fenyegetésekkel zaklatta. Emiatt a sértett már 2020. június 16-án feljelentést tett a rendőrségen.

A gyanúsított 2020. június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A sértett a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított ismét a sértett házához ment, megint ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, majd újra befeküdt a sértett ágyába. A sértett ismét rendőri segítséget hívott.

A gyanúsított a második előállítását követően is a sértett házához ment és – ugyanúgy, ahogyan korábban- bement a bezárt ingatlanba. A sértett hajnal fél 5 körül ért haza és a folyosón találta a gyanúsítottat kezében egy konyhakéssel. A nő megpróbált elmenekülni, az ajtót kívülről a gyanúsítottra zárni, de a férfi a lábát az ajtórésbe csúsztatva ezt megakadályozta, majd a sértettre támadt. Ennek során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és megöli őt. A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, melyeket a nő megpróbált kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A sértett által elszenvedett sérülések gyógytartamának megállapítása folyamatban van.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a zaklatás vétsége, valamint az éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, továbbá az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a legsúlyosabb kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség indítványa szerint megalapozza az a tény is, hogy a gyanúsított a cselekményét hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

Szentesen is megindult a választási kampány + VIDEÓ!

Szabó Viktor