Belföld

Kétmillió forinttal támogatja a megyei önkormányzat a rendőrséget

A két szervezet között évek óta rendkívül jó a kapcsolat.

A rendőrség Magyarország Alaptörvényében meghatározott alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. A rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában.

A megyei közgyűlés vezetősége rendkívül nagyra értékeli és hálás a Főkapitányság munkájáért, nevezetesen azért, hogy védte a nemzeti és az európai értékeket, képviselte a hazai és közösségi érdekeket, integrált határellenőrzést hajtott végre, ami a komplex biztonság szerves részévé vált. 

A megye közrendje, közbiztonsága szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott maradt. A közrend és közbiztonság, valamint a határvédelem terén elért eredmények az együttműködők és megerősítők képességeinek integrálásával valósult meg.

A megyei főkapitányság által indított prevenciós programok életkornak megfelelő előadásokkal, rendezvényekkel, szakmai kiadványokkal, oktatófilmekkel segítik a fiatalok figyelmét felhívni többek között a bűn- és baleset-megelőzésre, a drogfogyasztás veszélyeire, az elsősegély nyújtásra.

A Gémes László elnök vezette megyei önkormányzat felelősséget érez a Csongrád-Csanád megyei polgárok biztonságérzetének erősítéséért és nyugalmának biztosításáért, ezért a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy a 2020. évi költségvetése terhére egyszeri 2.000.000,- Ft, azaz Kettőmillió Forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást biztosít a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság részére, rendészeti, bűnügyi, bűnmegelőzési szakmai szolgálati feladatainak támogatására.

A támogatási szerződést 2020. június 16-án Gémes László a megyei közgyűlés elnöke és Dakos József dandártábornok, a megyei rendőrkapitány írták alá.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyar labdarúgó-válogatott – A legolcsóbb jegyek már elfogytak

cs3_admin

Orbán: hétfőtől új világ, erőből betartatjuk a szabályokat

cs3_admin

A szórakozóhelyeken és a vendéglátásban is kötelező lesz a maszkhasználat

tk_arpad

Pénteken jelenik meg az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató pályázat

cs3_admin

Januártól tetőtér-beépítéséhez is igényelhető a csok

cs3_admin

Miniszteri elismerést kapott Dr. Med. habil. Holman Endre PhD., kiskunhalasi főorvos

cs3_admin

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

cs3_admin

Megkezdődtek az egyeztetések a jövő évi minimálbérekről

cs3_admin

Már érkeznek az általános ösztöndíjak a szakképzésben tanulók számláira

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább