Vélemény

Kocsis Máté: Ám legyen!

Azt reméltem, hogy Trianon 100. évfordulóján nem szít a baloldal politikai vitát, de megtette, ezért most reagálok, még akkor is, ha az alkalom miatt nem épp ízlésem szerint való.

Harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti a liberális média, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában. Ez persze nem igaz, a nyilatkozat vitája jövő héten lesz, és ugyanúgy hozzászólhatnak majd, mint bármi máshoz.

Azt is mondják, hogy konkrétan holnap délelőtt, amikor az emlékülés lesz, nem kaphatnak majd szót a baloldali frakciók. Azt viszont elfelejtik hozzá tenni, hogy a kormánypártiak sem kaphatnak. Ugyanis a holnapi napon csak az expozé hangzik majd el az Országgyűlésben, amit az államfő beszéde követ.

Ez az egyszerű, megemlékező forgatókönyv, politikai vitáktól mentesen, méltóságteljesen. Ezt voltak ma képesek arra használni, hogy feszültséget szítsanak, uszítsanak és becsapják az embereket.

A forma után pedig jöjjön a tartalom!

A Trianon-nyilatkozat a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) kezdeményezése volt, amire a pártok delegáltjai közül korábban Tóth Bertalan, Ujhelyi István, Szabó Tímea és Mellár Tamás még csak nem is válaszolt, a DK pedig egyáltalán nem is képviseltette magát a testületben. Ennyire érdekelte őket a nemzeti összetartozás.

Gyurcsányéknak pedig ne dőljön be senki, eszük ágában sem volt részt venni Trianon 100. évfordulóján, csak okot kerestek a távolmaradásra.

És mindezeken túl, akik ma nagyon “felháborodtak”, és csúsztattak a politikai nyilatkozatról:

– 2004-ben minden idők legdurvább kampányát folytatták a határon túli honfitársaink ellen,
– nem támogatták a kettős állampolgárságot,
– alig egy hónapja még szóvá tették, hogy a kormány miért küld védőfelszereléseket a külhoni magyaroknak
– és minden alkalmat megragadnak, hogy uszítsanak a magyar nemzet ellen.

Bízom benne – talán naívan -, a baloldal egyszer majd megtanulja, hogy a nemzeti összetartozás ügye és érzése nem arra való, amire ma is felhasználták.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Fricz Tamás: Kolumbusztól Trumpig: Törlés most

cs3_admin

Bayer Zsolt: Váltott eszmék

cs3_admin

Pozsonyi Ádám: Juj, mit mondott Feró?

tk_arpad

Tóth Gy. László: Minden élet számít!

cs3_admin

A városatyákon múlik, hogy elfogadják-e ismét a segítséget a szentesi színház érdekében

tk_arpad

Trombitás Kristóf: Kollektív őrületben utazik a baloldal

tk_arpad

Hámori Tamás: Lassan elkészül a Petőfi épületben a Tóth József Színház és Vigadó

tk_arpad

Hámori Tamás: Két téma

cs3_admin

Athéné: Színházat a városnak!

Sipos Kitti

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább