Szentes

A magyar összetartozás tovább él! – Sajtótájékoztatót tartott Farkas Sándor

Holnap délután fél 5-kor lesz 100 éve, hogy Beregszász, Bodrogszentes, Buziásfürdő, Csíkmindszent, Hetyen, Kápolnokmonostor, Kibéd, Kispiac, Muzslya, Óbecse, Sepsiszentgyörgy, Szaján, Szentegyháza, Tiszakálmánfa, Topolya, Torda, Törökbecse, Újszentes, Zetelaka településeket is Magyarországtól elcsatolták a Trianoni békediktátummal, amikor hazánk, Magyarország elveszítette területének és lakosságának kétharmadátemlékeztette a résztvevőket Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, aki Trianon 100. évfordulója és 10 éves Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartott ma délután sajtótájékoztatót Szentesen.

Farkas Sándor azon városokat, falvakat emelte ki sajtótájékoztatójában, amelyek a választókerület településeinek a testvértelepülései. Említette, hogy a Trianon által okozott földrajzi széttagoltság azonban még inkább erősítette a magyar nemzet összetartozásának érzését kulturális és szellemi értelemben is.

“A magyar összetartozás tovább él! A magyar összetartozás a legnehezebb időkben is erőt adott, akkor is amikor három részre szakadt az ország és a szovjet megszállás alatt is, amikor kezdetben még a magyar himnusz éneklését is betiltották.  Ma, amikor bárhol megszólal a himnusz nem az eredeti tempóban énekeljük, hanem Trianon óta lassabban, mint előtte. 

Holnap délelőtt 10 óra 30 perctől kezdődik az Országgyűlés emlékülése.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, a Magyar Református Egyház zsinata és az Evangélikus egyház püspöki tanácsának felhívására, politikai és civil kezdeményezésekre fél 5-kor megszólalnak a harangok.
A településeken különböző időpontokban,  már délelőtt 10 órától kezdődnek a megemlékezések.”

Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arra kér mindenkit, hogy holnap emlékezzen meg az igazságtalan és sok szenvedést okozó eseményre, valamint adjon hálát azért, hogy napjainkban békében és szabadon, határoktól függetlenül erősíthetjük és gazdagíthatjuk nemzeti összetartozásunkat. Holnap, Trianon 100. évfordulóján mindenki találja meg az alkalmas időt és mondjon el egy fohászt Magyarországért és minden magyarért!  

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

10 éves a Kanálgép zenekar

cs3_admin

Vádalkuval derülhetett ki, hol a 14 éve meggyilkolt szentesi nő holtteste

cs3_admin

Új alegységgel bővült a szentesi műszaki ezred

cs3_admin

Népszerű Farkas Sándor videója Szentesen

cs3_admin

Új múzeum Szentesen – a természettudomány Szentesre költözik

tk_arpad

Megtalálták a 2006-ban meggyilkolt szentesi nő holttestét

tk_arpad

Holman Istvánt nevezték ki az SZVSZ élére

cs3_admin

Athéné: Színházat a városnak!

Sipos Kitti

Csónakból gyaloghíd

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább