Szentes

A magyar összetartozás tovább él! – Sajtótájékoztatót tartott Farkas Sándor

Holnap délután fél 5-kor lesz 100 éve, hogy Beregszász, Bodrogszentes, Buziásfürdő, Csíkmindszent, Hetyen, Kápolnokmonostor, Kibéd, Kispiac, Muzslya, Óbecse, Sepsiszentgyörgy, Szaján, Szentegyháza, Tiszakálmánfa, Topolya, Torda, Törökbecse, Újszentes, Zetelaka településeket is Magyarországtól elcsatolták a Trianoni békediktátummal, amikor hazánk, Magyarország elveszítette területének és lakosságának kétharmadátemlékeztette a résztvevőket Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, aki Trianon 100. évfordulója és 10 éves Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartott ma délután sajtótájékoztatót Szentesen.

Farkas Sándor azon városokat, falvakat emelte ki sajtótájékoztatójában, amelyek a választókerület településeinek a testvértelepülései. Említette, hogy a Trianon által okozott földrajzi széttagoltság azonban még inkább erősítette a magyar nemzet összetartozásának érzését kulturális és szellemi értelemben is.

“A magyar összetartozás tovább él! A magyar összetartozás a legnehezebb időkben is erőt adott, akkor is amikor három részre szakadt az ország és a szovjet megszállás alatt is, amikor kezdetben még a magyar himnusz éneklését is betiltották.  Ma, amikor bárhol megszólal a himnusz nem az eredeti tempóban énekeljük, hanem Trianon óta lassabban, mint előtte. 

Holnap délelőtt 10 óra 30 perctől kezdődik az Országgyűlés emlékülése.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, a Magyar Református Egyház zsinata és az Evangélikus egyház püspöki tanácsának felhívására, politikai és civil kezdeményezésekre fél 5-kor megszólalnak a harangok.
A településeken különböző időpontokban,  már délelőtt 10 órától kezdődnek a megemlékezések.”

Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arra kér mindenkit, hogy holnap emlékezzen meg az igazságtalan és sok szenvedést okozó eseményre, valamint adjon hálát azért, hogy napjainkban békében és szabadon, határoktól függetlenül erősíthetjük és gazdagíthatjuk nemzeti összetartozásunkat. Holnap, Trianon 100. évfordulóján mindenki találja meg az alkalmas időt és mondjon el egy fohászt Magyarországért és minden magyarért!  

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Farkas Sándor: 1956 hősei kötelezettséget hagynak ránk

cs3_admin

Bemutatkozott Forgó Judit az OBI-ben, Szentesen

cs3_admin

Hárman sérültek meg, amikor egy autó árokba borult Szentesen a 45-ös főúton

cs3_admin

108 sertéssel borult fel egy kamion pótkocsija Szentesnél (képgalériával)

cs3_admin

Ketten sérültek meg, amikor egy autó árokba csapódott a reggeli ködben Szentes mellett, a 45-ös főúton

cs3_admin

A Szentesi Vízilabda Klubnál most az egészség az első

cs3_admin

Sátrakat telepítettek a gyulai kórház elé a szentesi katonák

cs3_admin

Alapkiképzés kezdődött a szentesi műszaki ezrednél

cs3_admin

Elfogták a szentesi kutyatolvajt

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább