Pusztaszer

Felszentelték a pusztaszeri lélekharangot

Helyi ötlet alapján, helyi tervezésben és helyi mesteremberek munkájával készült el Pusztaszeren a lélekharang, melyhez a harangot Antal Imre plébános ajánlotta fel.

Sági Istvánné, a Pusztaszer Községért Közalapítvány elnöke kezdeményezte a temetőben felállított lélekharang megvalósítását. A gondolatot összefogás és tettek követték, melynek során három elképzelés közül választották ki a végleges alkotást.

A harangvilla alakú haranglábat Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere tervezte, Grósz Sándor asztalos mester készítette, míg az Antal Imre plébános által felajánlott haranghoz a harangkengyelt Toldi Mihály, a harangnyelvet pedig Vízvári István készítette.

Az összefogásból létrejött, a közalapítvány által finanszírozott lélekharang avatására május 28-án kerül sor a pusztaszeri temetőben. A megjelenteket Máté Gábor polgármester köszöntötte, aki a harangokról, a pusztaszeri lélekharangról is beszélt az összegyűlteknek. Mint elmondta, 60 évvel ezelőtt volt már ilyen harang a temetőben, de az szőrén-szárán eltűnt valamikor.

Sági Istvánné, a Pusztaszer Községért Közalapítvány elnöke ünnepi beszédét követően Antal Imre plébános szentelte fel a lélekharangot.

E harang ég és föld között van, eget és földet köt össze. Fontos, hogy csak kiegyensúlyozottan lehet szép a hangja, ugyanúgy, mint az embereknek is. Mielőtt megszólalunk, nekünk is egyensúlyt kell teremtenünk magunkban, hogy a hangunk, a szavaink a legszebben tudjanak megszólalni – mondta a plébános, majd a harang felszentelését követően közös imát mondtak le a jelenlévők.

A bensőséges ünnepség végeztével aki szerette volna, megszólaltathatta a pusztaszeri lélekharangot, mely 60 év után újra összeköti eget és a földet a pusztaszeri temetőben.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pásztorünnep volt Pusztaszeren

Szabó Viktor

Hungarikumkavalkád volt a sportcsarnokban Pusztaszeren

Szabó Viktor

Pásztorünnep lesz Pusztaszeren

Szabó Viktor

Utazó kiállításokra várnak Pusztaszeren

Szabó Viktor

Ocskó-Almási Anita is nagy bejelentést tett

Szabó Viktor

Speciális komplexitásra törekvő metodusok bevezetése a pusztaszeri tehetséggondozásban

Szabó Viktor

Innovatív megoldások a pusztaszeri tehetségek gondozásában

Szabó Viktor

A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból, amikor egy autó fának csapódott a nagy ködben

cs3_admin

Szoba égett egy pusztaszeri tanyán

cs3_admin