Kistelek Sport

NI-NBII labdarúgókkal várja a táborozókat a KITE

Közel 20 éve, hogy minden nyári időszakban szerveznek a KITE edzői focitáborokat. Idén a veszélyhelyzet miatt kérdésessé vált, de a feloldó intézkedéseknek köszönhetően a 2020-as évben is indulhat a nagysikerű focitábor Kisteleken.

Czeigersmidt Roland és Dancsok Csaba szervezők, minden évben neves futballistákat is meghívnak, amely igazán nagyszerű élmény a gyerekek számára. A korosztályos összetétel az U7-től az U14-ig terjed, ahol elsősorban a cél a sportág megszerettetése és népszerűsítése.

Természetesen bárki jelentkezhet, de hosszú évek óta az egyesület sportolói is nagyon várják ezt az időszakot, hiszen nekik is különleges élmény ez az egy hét. Czeigersmidt Roland edző, mint mondta, számukra ez nemcsak munka, hanem kikapcsolódás is és évről-évre egy új kihívás. A gyerekek, különböző településekről érkeznek, idén is nem csak Kistelekről, hanem Tiszaszigetről, Csengeléről és Sándorfalváról, illetve Szegedről és Szőregről is jelentkeztek már tudtuk meg Dancsok Csaba szakosztályvezetőtől. A táborba meghívott vendégek mind környékbeliek, akik neves klubok sportolói lettek, és a korábban együtt is dolgoztak vagy segítették az egyesület munkáját. Idén is a meghívottak között szerepel Zsótér Donát az Újpest FC egyik kiváló labdarúgója, aki visszatérő vendég, mellesleg kisteleki és évek óta segíti a KITE munkáját. Mellette szerepelnek még a meghívottak között, olyan neves labdarúgók, mint Ádám Martin, Germán Tamás, Takács János és Szélpál Norbert.

Az egy hét folyamán a gyerekek személyesen is elbeszélgethetnek a focistákkal, akik méltán lehetnek a felnövekvő generáció példaképei is. A sportág a rendszeres mozgás megszerettetése mellett, az is fontos szempont, hogy egy-egy ilyen tábornak hatalmas nevelő hatása is van, hiszen csapatjátékról, közösségépítésről, egymás iránti toleranciáról, önzetlenségről, fegyelmezettségről és még sorolhatnánk a nevelő hatásokat, amelyekről képet és mintát kapnak a gyerekek, amely remélhetőleg hatással lesz a későbbi éveikre és sport szeretetükre egyaránt. 

T.G.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Új sportcsatornán lesz látható Magyarországon az NFL

cs3_admin

Rebrov az év edzője

cs3_admin

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában

cs3_admin

Egy motoros sérült meg, amikor egy kerékpárossal ütközött Kisteleken

cs3_admin

Szijjártó Péter és Florentino Pérez a Real Madrid elnöke megkoszorúzta Puskás Ferenc szobrát

cs3_admin

Magyar Darts Liga fordulót rendeztek Kisteleken

cs3_admin

TérZene Kisteleken

cs3_admin

Kegyeleti Park és Múzeum lesz Kisteleken

cs3_admin

Újra kinyitott a kisteleki termálfürdő

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább