Szentes Vélemény

Szentesen a polgármester Szabó inkább újabb politikai kinevezésekről döntött

Az ország polgármesterei és képviselő-testületei különbözőképp reagáltak a koronavírus-járvány okozta nehézségekre. Van, ahol az önkormányzati képviselők lemondtak időlegesen saját fizetésükről – ezt a szentesi Fidesz frakció is kezdeményezte –, Szentes a városvezető inkább bővítésről, plusz kiadásról döntött.

Ha végigtekintjük a települési intézkedéseket országszerte, illetve a környékbeli településeken, döntéseiket a járványhelyzethez igazították. Kivétel ez alól Szentes, ahol előbb Szabó Zoltán Ferenc nem fogadta el a Fidesz-frakció által benyújtott konstruktív javaslatokat, melyben 200 millió forintos értékben javasolták a költségvetés átcsoportosítás a veszélyhelyzet okozta problémák miatt. Ennek részeként javasolták a fideszes városatyák, hogy április 1-től az önkormányzati képviselők, azaz a képviselő-testület minden tagjának havidíja bruttó 50 ezer forintra, a külsős bizottsági tagok díjazása bruttó 10 ezer forintra csökkenjen a járvány idejére, míg a felügyelő bizottsági tagok díjazása szüneteljen a gazdasági helyzetre való tekintettel. Szabó Zoltán Ferenc szerint azonban a képviselők hatalmas munkát végeznek, így elutasította a kezdeményezést, holott levélben arról tájékoztatta a városatyákat, hogy:

„A COVID-19 járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Katasztrófavédelmi tv.) 46. § (4) bekezdése kimondja, hogy veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ezek alapján sem a képviselő-testület, sem a bizottságok ülésének összehívására nincs lehetőség.”

Ennek értelmében, ha egy önkormányzati képviselőnek véleménye vagy eltérő javaslata van, akkor azt megküldheti e-mail-ben a polgármester úrnak.

A városvezető számos kérdésben döntést is hozott. Személyi kérdésekben arról, hogy nemhogy vagy felfüggeszti vagy csökkenti képviselő-testület működéséhez kapcsolódó tisztségviselők számát, hanem – ahogyan a 13/2020. (IV.14.) polgármesteri határozatban olvasható – emeli azt. Így történt az, hogy mára már emelt létszámú, 5 fős Felügyelő Bizottság ellenőrzi a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. szakmai munkáját. Biztos, hogy indokolt volt az önkormányzati kiadások további emelése a járvány okozta vészhelyzetben és utána is. Már csak az maradt a kérdés, hogy kik és milyen végzettséggel végzik a szakértői munkát. Ismét bebizonyosodott, hogy Szentes a baloldaliak kifizetőhelye és sokba kerülnek a szentesieknek az álcivil baloldali káderek! 

Közben pedig az a hír járja városszerte, hogy arra nincs forrás, hogy a veszélyhelyzetben az üdülőközpontban nincs forrás a dolgozók cafetériájára.

Meyer Pál



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Az apátsági cukrászdás számlával kapcsolatban jutott eszembe

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor