Szentes

Az ápolókat köszöntötte a térség országgyűlési képviselője

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője virággal köszöntötte a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházban dolgozó hölgyeket, kifejezve ezzel is az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért érzett hálánkat.

A virágokat az egészségügyi intézmény képviseletében Assefáné Bagi Márta mb. ápolási igazgató és Pásztor Imre orvosigazgató vette át.

Magyarországon több mint 68 ezer ápoló dolgozik az egészségügyben és a szociális szektorban, segítve a betegek gyógyulását. Elismerésük részként köszöntötte a szentesi ápolókat az országgyűlési képviselő, mindamellett, hogy a kormány döntésének megfelelően 2019-től tovább folytatódott az egészségügyi szakdolgozók béremelésének végrehajtása. – Szükség is van az egészségügyi szakdolgozók munkájának anyagi megbecsülésére, amelynek érdekében jelentős lépések történtek az elmúlt időszakban, de folytatódnak is, hiszen a kormány béremelési programjában 2022-ig 72 százalékkal nő a szakdolgozók bére a 2018. évi illetménybázishoz képest – nyilatkozta hírportálunknak az országgyűlési képviselő az ápolók köszöntése kapcsán. A béremelések egyébként összesen mintegy 81 ezer egészségügyi szakdolgozót (ápolót, szakápolót, diplomás ápolót, asszisztenst, szakasszisztenst, szülésznőt, dietetikust, gyógytornászt, valamint nem egészségügyi főiskolai szintű végzettséggel rendelkező dolgozót) és körülbelül 4000 védőnőt érintenek. Ezen felül idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosít a kormány, ezzel is elismerve az ápolók áldozatos munkáját, a járványhelyzetben tanúsított helytállását.

Az ápolókat köszöntötte Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Magyarországon több mint 68 ezer ápoló dolgozik az egészségügyben és a szociális szektorban, segítve a betegek gyógyulását. Elismerésük részként köszöntötte a szentesi ápolókat Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Közzétette: Kistérségi TV – 2020. május 12., kedd

Fotók: Cs3

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

A magyar összetartozás tovább él! – Sajtótájékoztatót tartott Farkas Sándor

cs3_admin

Halakat szállító teherautó borult árokba Szentes határában

cs3_admin

Hosszútávú vezetési gyakorlatot tartottak a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél

cs3_admin

Szolgálatba helyezték a szentesi polgárőrök mikrobuszát

cs3_admin

Péntektől forgalomkorlátozás a szentesi bíróságnál lévő körforgalomban

cs3_admin

Gyereknapi roadshow Szentesen a Pom-Pom Együttessel

cs3_admin

Megnövekedett katonai gépjárműforgalom várható holnaptól

cs3_admin

Előtető építésében jártas személyt keres a szentesi madármentő állomás

cs3_admin

Ketten súlyosan megsérültek, amikor két sportmotoros ütközött össze Szentesen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább