Vélemény

Hámori Tamás: Legkékebb ég és büszkeség

Egy kommentelő “úriember” mostanság minden olyan hír alá, amelyben valamilyen magyar sikerről van szó odateszi:
“Tudjuk, itt a legkékebb az ég és legzöldebb a fű.” (Aztán persze jön, hogy itt mindent elloptak, és ez egy * ország…)
Nos. Bár senki nem állít olyasmit, hogy Magyarország mindenben világelső lenne, az a helyzet, hogy minden ép érzelmű magyar, orosz, olasz, francia, stb. számára bizony a hazájában legkékebb az ég. Ez a természetes.
És nekünk magyaroknak tényleg van mire büszkének lenni. Tessék megnézni, a lélekszámhoz képest hány világszerte elismert, Nobel-díjas tudóst adtunk a világnak! Vagy, a gyakorlati dolgokat nézve, a teljesség igénye nélkül: Jedlik Ányos. Déry Miksa, Bláthy Ottó, Zipernovszky Károly, Kandó Kálmán. Bródy Imre. Csonka János, Galamb József. Kemény János, stb stb stb. Akik olyasmiket alkottak, amik nélkülük évekkel később, vagy soha nem jönnek létre.
Egy példának: Edison és Lodigin izzólámpája Bródy Imre találmánya segítségével lett valóban használható, olcsó és megbízható világítóeszköz, amely évtizedekig volt egyedülálló.
Az sem véletlen, hogy a huszadik század derekán tudós körökben az volt a duma, két értelmes faj él a Földön. Az emberek és a magyarok. Utóbbiak annyival értelmesebbek, hogy nyilván közénk keveredett marslakók.
És erre a munkaszeretetre, szorgalomra, kreativitásra alapozva tehette meg és vihette sikerre a 2010 óta működő kormány, hogy szembemegy a “merjünk kicsik lenni” irányzattal, és akkor lesajnált, azóta elismert kurzust visz végig.
Persze, olyan embereknek, akik számára a haza fogalmilag nem létezik, ez semmit nem jelent. Ők rövid távon és néha rosszul kalkulálva kimennek külföldre, elvállalják ami épp akad, és onnan köpködik a szülőföldjüket. Már csak önigazolásként is. (NEM az a baj, ha valaki kipróbálja magát máshol! Legyen sikeres! Az baj, ha -többnyire épp mert ott sem sikeres- onnan osztja az észt és mocskolódik.)
És sajnos egy dologban valóban világelsők vagyunk. Bár máshol is van kemény ellenzék, olyan, ahol politikusok a saját szülőföldjük, a saját választóik ellen dolgoznak külföldön, csak nálunk. Akik szemrebbenés nélkül terjesztenek olyan nyilvánvaló hazugságokat, mint hogy nem ülésezik a parlament. És ez az, amire picit sem lehetünk büszkék.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Bencsik András: Készüljetek! Elkezdődött

tk_arpad

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog

cs3_admin

Hámori Tamás: Micsoda különbség!

cs3_admin

Szlávik János: Nem hiszek abban, hogy a vírus gyengébb lenne

cs3_admin

Varga Mihály: A kormány legfontosabb feladata az, hogy gazdaságilag garantálja az ország működőképességét

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Tőmondatok

cs3_admin

Gregor Bernadett: Értünk senki nem vonult az utcára. Értünk senki nem tüntetett.

cs3_admin

Tibi Atya: A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

cs3_admin

Jocó bácsi világa: “minden iskolának van egy járványügyi szabályzata”

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább