Térség

Jelentős egészségügyi adomány érkezett Kínából Szegedre

Bajban ismerszik meg a barát – ez a magyar mondás és a Hajrá Magyarország! felirat volt olvasható azokon a dobozokon, amelyeket Csongrád megye kínai testvérmegyéje, Shaanxi tartomány küldött a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A Szegedi Tudományegyetemnek és a Csongrád Megyei Önkormányzatnak címzett védőfelszerelések jelentős segítséget jelentenek a megyei egészségügyi ellátórendszernek. Az adományt ma vette át dr. Rovó László az egyetem rektora és dr. Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke Shaanxi tartomány hivatalos magyarországi kereskedelmi képviselőjétől, a szegedi Cao Zheng Yintől.

A mostani adomány előzménye, hogy február közepén, a koronavírus járvány ottani terjedése idején tizenhétezer szájmaszkot küldött a magyarországi Shaanxi Kereskedelmi Egyesület és a Csongrád Megyei Közgyűlés a kínai testvérmegyébe. A felajánlás akkor komoly segítséget jelentett Shaanxiban a vírus elleni védekezésben, amit a mostani adománnyal viszonzott a tartomány kormánya.

– Mindkét akcióban jelentős szerepet játszott Shaanxi hivatalos magyarországi kereskedelmi képviselője, a szegedi Cao Zheng Yin, ezért a testvérmegye vezetésén kívül neki is köszönettel tartozunk. A megyei önkormányzatnak küldött maszkok, orvosi védőfelszerelések a megyében lesznek felhasználva, ott, ahol a legnagyobb szükség van rá – mondta el az átadáson dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

A kínai Shaanxi Tartományi Kormány, a Shaanxi-i Kereskedelmi Kamara és a Xi’an-i Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem adománya mintegy ezer darab egyszer használatos overált, több mint harmincötezer orvosi maszkot, ezer darab arcvédő álarcot, kétszáz darab védőszemüveget és ötszáz darab KN95 maszkot a szegedi klinikákon és a megyei egészségügyi intézményekben osztják szét.

Forrás: Facebook/Csongrád Megyei Önkormányzat



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor