Kistelek Koronavírus

Összefogás Kisteleken – 80 hátrányos helyzetű családnak segítettek

A családok tartós élelmiszereket, az idősek és krónikus betegek pedig védőmaszkokat is kaptak Búza Károly, a Kisteleki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a támogatók összefogásának köszönhetően.

Búza Károly és Rostás István kezdeményezésére április 4-én, szombaton osztották ki Kisteleken a hátrányos helyzetű emberek számára a tartós élelmiszerekből álló adományokat, mely összesen 840 kg volt, az idősek és krónikus betegek pedig védőmaszkokat is kaptak.

Nagy segítség volt a rászoruló családok részére a támogatás, mivel a koronavírus okozta helyzetben kiszolgáltatottá váltak és nagy szükségük van minden fajta támogatásra, mivel nincs elegendő bevételi forrásuk, tartalékkal nem rendelkeznek, a munkából származó jövedelmek pedig drasztikusan csökkentek (munkabér, napszám, alkalmi munka).

A digitális oktatás miatt is megnőttek a családok kiadásai, mivel közétkeztetésben csak ebéd jár a diákoknak, a többiről, a tízórairól és az uzsonnáról a szülőnek kell gondoskodni. Ezekből a problémákból kifolyólag sok család van rászorulva a segítségre, támogatásra. Reméljük minél többen fogunk össze és tudunk közösen hasonló tevékenységet folytatni – fogalmaztak a szervezők, akik köszönetet mondanak elsősorban Polgár Andrásnak, Rostás Arinak, Nagy Karolinának, Varga Melindának, Kistelek Város Önkormányzatának, az 1 Magyarország Kezdeményezésnek, a Fényhozók Alapítványnak és a Szegedi Szakképzési Centrumnak.

Forrás: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor