Kistelek Koronavírus

Összefogás Kisteleken – 80 hátrányos helyzetű családnak segítettek

A családok tartós élelmiszereket, az idősek és krónikus betegek pedig védőmaszkokat is kaptak Búza Károly, a Kisteleki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a támogatók összefogásának köszönhetően.

Búza Károly és Rostás István kezdeményezésére április 4-én, szombaton osztották ki Kisteleken a hátrányos helyzetű emberek számára a tartós élelmiszerekből álló adományokat, mely összesen 840 kg volt, az idősek és krónikus betegek pedig védőmaszkokat is kaptak.

Nagy segítség volt a rászoruló családok részére a támogatás, mivel a koronavírus okozta helyzetben kiszolgáltatottá váltak és nagy szükségük van minden fajta támogatásra, mivel nincs elegendő bevételi forrásuk, tartalékkal nem rendelkeznek, a munkából származó jövedelmek pedig drasztikusan csökkentek (munkabér, napszám, alkalmi munka).

A digitális oktatás miatt is megnőttek a családok kiadásai, mivel közétkeztetésben csak ebéd jár a diákoknak, a többiről, a tízórairól és az uzsonnáról a szülőnek kell gondoskodni. Ezekből a problémákból kifolyólag sok család van rászorulva a segítségre, támogatásra. Reméljük minél többen fogunk össze és tudunk közösen hasonló tevékenységet folytatni – fogalmaztak a szervezők, akik köszönetet mondanak elsősorban Polgár Andrásnak, Rostás Arinak, Nagy Karolinának, Varga Melindának, Kistelek Város Önkormányzatának, az 1 Magyarország Kezdeményezésnek, a Fényhozók Alapítványnak és a Szegedi Szakképzési Centrumnak.

Forrás: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elhunyt tizenhárom beteg, 1072 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt öt beteg, 479 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 12 beteg, 371 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt tizenkét beteg, 873 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Sebességkorlátozó táblákat kértek a kisteleki lakosok

cs3_admin

323 az új fertőzött, elhunyt 6 beteg

cs3_admin

Elhunyt három beteg, 345 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt három beteg, 246 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt négy beteg, 130 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább