Vélemény

Egyszer civil, másszor MSZP – vörös hullám Szentesen

Abstract painting of red and white stains

“Egyszer vörös, máskor civil – Jelmondat lehetett volna az önkormányzati választások forgatagában, mikor is a Szentesen győztes vörös haderő csiki-csukit játszott a kormány megszerzéséért. Akkor azonban mindenki eldugta párttagkönyvét – tisztelet a kivételeknek –, s a civilség homályába burkolta pártszínezetét.
Nem véletlen, az Együtt Szentesért gyűjtőmondat égisze alatt könnyebb volt egyesülnie a baloldalnak, akik az egykori „Világ proletárjai egyesüljetek!” jelmondatot előbbi kampányszlogenre változtatták. Így pedig egyesülhetett egy csoportban a teljes baloldali repertoár.
Most ismét felvették az MSZP-s pártjelmezt, nem az önkormányzat hathatós segítségét reklámozva. Civil szervezeti, pártsemleges önkormányzati képviselőségüket hátra hagyva a vörös szegfű márkajelzés alatt nem az igét hintették, hanem osztottak fertőtlenítőszert és maszkokat, kesztyűket takarítószert. Standot állítottak hát, hogy csicsás keretek között hírül adják, hogy nemcsak a kormánypárti képviselők és önkormányzati képviselők tesznek a közjóért hanem, ők is. Hiszen, ahogy fogalmazott egyikük: Nem a szónoklatoknak, hanem a tetteknek van itt az ideje. Így szegfűstandról adták át a városi intézményeknek az adományt – remélhetőleg nem azért, mert önkormányzati intézmény lévén ezekben eddig szűkölködtek.
Uraim! Sajnos a tettek ideje Önöknél nem elsősorban segítségnyújtást, hanem vörös pártreklámot jelent!”

Kovács Ferenc

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kötter Tamás: Dobrev álmodja Gyurcsányt vagy Gyurcsány tokene Dobrev?!

tk_arpad

Moderari: A magyar nemzeti szuverenitásról

tk_arpad

Búcsú Kárpáti Lajostól

tk_arpad

Hámori Tamás: Olaszország következő miniszterelnökét Giorgia Meloninak hívják

tk_arpad

Hámori Tamás: Aki árnyékra vetődik, az nem talál semmit

tk_arpad

Irsai Farkas László: Néztem a mai bejelentést. Három dolgot nem értek.

tk_arpad

Moderari: Árnyékkormány

tk_arpad

Szánthó Miklós: Villanylekapcsolás

tk_arpad

Financial Times: Hiába bírálják, Orbán elérte, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a gáz ára

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább