Vélemény

Egyszer civil, másszor MSZP – vörös hullám Szentesen

Abstract painting of red and white stains

“Egyszer vörös, máskor civil – Jelmondat lehetett volna az önkormányzati választások forgatagában, mikor is a Szentesen győztes vörös haderő csiki-csukit játszott a kormány megszerzéséért. Akkor azonban mindenki eldugta párttagkönyvét – tisztelet a kivételeknek –, s a civilség homályába burkolta pártszínezetét.
Nem véletlen, az Együtt Szentesért gyűjtőmondat égisze alatt könnyebb volt egyesülnie a baloldalnak, akik az egykori „Világ proletárjai egyesüljetek!” jelmondatot előbbi kampányszlogenre változtatták. Így pedig egyesülhetett egy csoportban a teljes baloldali repertoár.
Most ismét felvették az MSZP-s pártjelmezt, nem az önkormányzat hathatós segítségét reklámozva. Civil szervezeti, pártsemleges önkormányzati képviselőségüket hátra hagyva a vörös szegfű márkajelzés alatt nem az igét hintették, hanem osztottak fertőtlenítőszert és maszkokat, kesztyűket takarítószert. Standot állítottak hát, hogy csicsás keretek között hírül adják, hogy nemcsak a kormánypárti képviselők és önkormányzati képviselők tesznek a közjóért hanem, ők is. Hiszen, ahogy fogalmazott egyikük: Nem a szónoklatoknak, hanem a tetteknek van itt az ideje. Így szegfűstandról adták át a városi intézményeknek az adományt – remélhetőleg nem azért, mert önkormányzati intézmény lévén ezekben eddig szűkölködtek.
Uraim! Sajnos a tettek ideje Önöknél nem elsősorban segítségnyújtást, hanem vörös pártreklámot jelent!”

Kovács Ferenc

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Novák Katalin: A család jelenti a fenntarthatóság zálogát

cs3_admin

Jeszenszky Zsolt: Csak nem egy amerikai szerveren fut a magyar ellenzéki előválasztás?

cs3_admin

Orbán Viktor beszéde a Mathias Corvinus Collegium tanévnyitó ünnepségén

cs3_admin

Szakács István: Vujity Tvrtko amit mondott abban van valami…

cs3_admin

Bayer Zsolt: Anglia és a rasszizmus

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: A reformkorban Bécsből nézve subás-szűrös parasztok voltunk

tk_arpad

Schmidt Mária: Nyílt levél Boris Johnsonnak

cs3_admin

Soltész Miklós: Előbb lohad le majd a nagy LMBTQ-nyomulás, mint hogy az emberek térdre esnének előtte

cs3_admin

Hámori Tamás: Egy másik oldalon felgyűlt kommentekre reagáltam

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább