Vélemény

Szentes, az online sajtótájékoztatók városa

Napi online tájékoztatóval tesznek Szentesen a koronavírus járvány idején. Az anyagokból kiderült, hogy mégsem lesz PCR eszközbeszerzés, megnyugtatóan rendeződik a külföldi munkavállalók kérdése polgármester úr intézkedésének köszönhetően az alföldi városban, ahol egy csemegeüzlet képes ellátni az időseket.

Örvendetes mindenki szívének, hogy Szentes nagy erőkkel tesz, ami a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetet illeti. Polgármester úr napi szinten online tájékoztatja a lakosságot – ez a leglátványosabb újdonság a vészhelyzet kihirdetése óta. Ezért csupán köszönet illeti, hiszen bokros teendői mellett napi szinten sokszor 40 percet szán a szentesi lakosok tájékoztatására. Még akkor is, mikor nagyobb újdonsággal nem szolgál.
Keddi témája, hogy két fertőzött van a szentesi kórházban – de ezt már egy napja mindannyain tudjuk –, a karanténban lévők száma 19-ről 21 főre emelkedett Szentesen, 2 millió gyűlt össze eddig a felajánlásokból – az nem derül ki a város közösségi média oldaláról, hogy 2 millió miből és kinek, vagy mire –, no és persze a további felhívások, tájékoztatások.
Fontos téma is ez utóbbi, hiszen mindenki fel van hívva, meg van kérve, hogy segítse a város feladatainak ellátást. A legnagyobb kihívás talán az élelmiszer biztosítása. A karanténban lévő személyek sem igényelnek Polgármester úr szerint az önkormányzattól segítséget. Minek is igényelne bárki is, hiszen egy városvezetéshez közeli kereskedelmi egység, bolt emelt áru kínálatát szívesen bárkihez házhoz viszi. A településen pedig az a hír járja, hogy az illetékesek is mindenkit ehhez a bolthoz irányítnak. Jogos, hiszen az emelt áru fertőtlenítő szertől a darált húsig teljes repertoárral szolgálnak a kis csemegeüzletben, miért is kellene olcsóbban más helyen az idősebbeknek bevásárolni, mint annál a delegált szakértőnél, aki tulajdonosként méltó helyet foglal el a város rendezésében és fejlesztésében. Tehát mégis csak az ő kompetenciája a vírus okozta kihívásokkal kapcsolatosan is a város profiljának fejlesztését és rendezését is megoldani üzletén keresztül. Biztos lefolytatták a közbeszerzést, csak nem volt más ajánlattevő. Hát akkor pedig indulhat a közösségi médián keresztül a nagyívű önreklám, melynek formája, az online bejelentkezések nyilvánvalóan illeszkednek a város szakszerűen kitalált online marketinges koncepciójához.
A legnagyobb újdonság, hogy a PCR készülék megvásárlására indított kezdeményezés jól haladt. Bár a kórház főigazgatója elmondta, hogy igazából egy kisbuszra nagyobb szükség lenne a mintavételekhez. Az eddig gyűjtött felajánlásokat az adományozók engedélyével inkább erre fordítanák – ha egyszer egyáltalán összegyűlik az összeg. Addig viszont biztos nincs szabad gépjármű a kórház számára az önkormányzat részéről, hogy elősegítsék a mintavételi feladatok ellátását. S hogy kerek legyen a kép. Polgármester úrnak köszönhetően megnyugtatóan rendeződik majd a városban csoportosan sétáló külföldi munkavállalók helyzete, hiszen intézkedett, a foglalkoztatójukkal felvette a kapcsolatot. Így ez a kérdés is megnyugtatóan zárul, szerdán pedig a városvezető bizonyosan jelentkezik majd, hogy online tájékoztasson mindenkit. “

Kovács Ferenc

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

„Össztüzet” kaptunk, megint

cs3_admin

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

cs3_admin

Lánczi Tamás: A COVID-csapda

tk_arpad

Szentesi Fidelitas: Tisztelt Szentesi Üdülőközpont és Szentesi Önkormányzat!

cs3_admin

Novák Előd: Tolvajokat támogat a Jobbik Újbudán is!

cs3_admin

Rákay Philip: Mégis mikorra esne Feri születésnapja?

cs3_admin

Kálomista Gábor: „Rendezők és producerek is fenyegették a Gyurcsány-film színészeit”

cs3_admin

Apáti Bence: Csepp a tengerben

cs3_admin

Szerveződik az új európai jobboldali szövetség Orbán Viktor vezetésével

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább