Vélemény

Hámori Tamás: Mert vétkesek közt cinkos aki néma…

Többen kérték tőlem és másoktól, ebben a helyzetben ne izékéljük az ellenzéket, összefogásra, együttműködésre van szükség. Így igaz.
Hadd demonstráljam egy példával!
Ausztriában dolgozó polgár egy újság fotójával illusztrálva közli, ott napi 15 000 tesztet végeznek. Majd imigyen zárja: “Így működik olyan ország, ahol nem a haverok mondják meg mi legyen, hanem szakértők.” Amivel bizonytalanságot, bizalmatlanságot generál. Az pedig jelen helyzetben életveszélyes lehet.
Miközben a bécsi lap természetesen NEM azt írja, hogy napi 15 000 tesztet végeznek odaát. Kurz arról beszél, fel kell készülni, lehetőséget kell teremteni AKÁR 15 000 teszt elvégzésére, ha a járvány olyan méreteket öltene. Ami nagyon más. (És amit Orbánék pont ugyanúgy csinálnak!) Viszont átlag olvasó biztos nem fogja a német szöveget silabizálni. Ő látja a bécsi lap fotóját, látja, hogy 15 000 meg hogy test és elhiszi meg persze terjeszti a magyar szöveget. Kinn dolgozó barátunk, aki vagy minden nyelvtudás nélkül mosogat valahol, vagy szándékosan hazudik eléri a célját. Az eredmény így vagy úgy azonos, kárt okoz. Ami miatt szélsőséges esetben akár emberek halhatnak meg. No ezért nem szabad csendben maradni.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gladden Pappin: Bölcsen tenné az EU, ha Magyarország példáját követné

Szabó Viktor

Moderari: Kopog a fakanál

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

Moderari: Katasztrófavakság

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor