Térség

A térségben megteszik a szükséges lépéseket a nevelési-oktatási intézményekben

Students Woman Studying Online Browsing E-Learning Concept

Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentése után a térség iskolái dolgoznak a szükséges lépések megtételén – olvasható Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő hivatalos oldalán.

A bölcsődék, óvodák bezárásáról egyelőre nincs még bezárási információ. Szentesen az intézmények Facebook oldalán például a Horváth Mihály Gimnázium és a Terney Béla Kollégium is közölte, hogy szervezetten vasárnap lehetőséget biztosít a diákok számára a tankönyvek és személyes tárgyak intézményből történő kivitelére.
Csongrádon megalakul az operatív törzs, ahol konkrét döntéseket hoznak a nevelési-oktatási intézményekre vonatkozóan. Az már biztos, hogy fenntartják folyamatosan a gyermekétkeztetést.
Csongrádon, Bokroson, Csanyteleken és Felgyőn a tankerületi fenntartású általános iskolákban nem mehetnek be az oktatási intézményekbe, a tanítás digitális eszközökön folytatódik és a részletekről az iskolák.csongrad.hu facebookboldalon lehet tájékozódni – áll az intézmény ezektől tájékoztató levelében. A Nagyboldogasszony iskolában ugyanígy folyik hétfőtől az oktatás.
Nagymágocson a
Nagymágocsi Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde továbbra is nyitva tart és üzemel, kiemelt szintű intézményi fertőtlenítés mellett. Aki mégsem viszi gyermekét, továbbra is jogosult a napi élelmiszerellátásra. Ezt Borosné Kató Márta intézményvezető asszony felé szükséges jeleznie.
A Nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskolában távoktatás indul. Nagymágocs Önkormányzata továbbra is biztosítja minden gyermek számára a napi étkezést, amennyiben igénylik a szülők. Hétfő reggel szükséges felcímkézett ételhordót eljuttatni a Szociális és Gyermekétkeztetési Konyhára a szülőknek. A nagymágocsi önkormányzat ingyenesen házhoz szállítja a tízórait, ebédet és az uzsonnát.
A kisteleki óvodák és bölcsöde a vezető tájékoztatása alapján hétfőn is nyitva lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentése után a választókerület iskolái dolgoznak a szükséges lépések…

Közzétette: Farkas Sándor – 2020. március 14., szombat

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

tk_arpad

Személyautók ütköztek Földeáknál a ködben

cs3_admin

Baleset Hódmezővásárhelynél

cs3_admin

Fék helyett a gázpedálra lépett a sofőr, elütötte a kerékpárját toló gyalogost

cs3_admin

Kisteherautó borult fel az M5-ösön, emiatt több kilométeres kocsisor torlódott fel

cs3_admin

Elhunyt Lukács János nyugállományú rendőr vezérőrnagy

tk_arpad

Esőben futottak – közel 200 nevező a jubileumi “g”-átfutáson

tk_arpad

Két autó ütközött a 47-esen

cs3_admin

Mindkét autó totálkárosra tört a nagy erejű ütközéstől, Kiskunfélegyháza határában

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább