Csongrád

Csongrádon tárgyalták a balotaszállási nő ügyét, aki autójával vontatta kutyáját (képgalériával, videóval)

A Csongrádi Járásbíróság tárgyalta annak a balotaszállási nőnek az ügyét, aki közel három kilométeren át vonszolta kutyáját az autója mögött. A mai előkészítő ülésen azt vallotta, nem érzi magát bűnösnek.

Március 10-én délelőtt zajlott az állatkínzással vádolt nő tárgyalásának előkészítő ülése Csongrádon. A 68 éves balotaszállási nő az elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal kötötte autójához, hogy azzal vontassa haza. Az állat nem tudott lépést tartani az autóval és a vontatás okozta kínok között pusztult el.

A kutya egy vihar miatt szökött meg a tanyáról tavaly augusztusban. A vádlott két nappal később megtalálta kutyáját, majd az állatot egy bálamadzaggal autója után kötötte és elindult haza úgy, hogy kutyáját az autó mögött vontatta. A vádlott 20-30 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott, ami miatt egy idő után a kutya már nem bírt tovább futni, bukdácsolni kezdett, majd a bal oldalára dőlt. A vádlott ezután még több száz méteren keresztül vontatta az állatot, míg egy arra közlekedő férfi meg nem állította és számon nem kérte. Az állat ekkor még élt, a vádlott eloldotta az állatot és a tanyájára ment vízért, de a hátrahagyott eb nem sokkal később elpusztult az út szélén.

Az ülésen az ügyészség beismerő vallomás esetén 6 hónap letöltendő börtönbüntetést (kétharmados kedvezménnyel, mely értelmében mindössze három hónapot kellene ténylegesen letöltenie), valamint mellékbüntetésként 2 év közügyektől való eltiltást indítványozott tárgyalás nélkül. A vádlott ezt azonban nem fogadta el, így további tárgyalás(ok)ra kerül majd sor.

A bíróság elrendelte az ügy tárgyalását, melynek időpontjaként 2020. április 21-ét tűzte ki. A tárgyaláson több tanút és szakértőt is meg fognak majd hallgatni.

A tárgyalás végén a vádlott asszony elhagyta az épületet, de vissza kellett neki menekülni az épületbe az állatvédők elől. A helyszínre több járművel is érkeztek rendőrök, akik a Járásbíróság hátsó kapuján menekítették ki a vádlott nőt. Az állatvédők azt mondták, hogy ezt a hat hónap börtönbüntetést már eltudnák fogadni és a legközelebbi tárgyaláson már sokkal többen lesznek jelen.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szüreti hétvége és káposztafőző verseny Csongrádon 

kissferenc

16.754 MÉTERES REKORDDAL ZÁRULT AZ IDEI CSONGRÁDI RÁDIÓS TALÁLKOZÓ

kissferenc

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5

Elismerések átadása Csongrádon

cs3_szerk5

Cseh Tamara birkózó világbajnoki 12. helyezést ért el 

cs3_szerk5

Vedd észre, ha valaki segítséget kér – ha ismered a kézjelzést életet menthetsz

cs3_szerk5

Forró őszre számíthatunk – eközben szépülnek Csongrád közterületei

cs3_szerk5

Felújítják a csongrádi pontonhidat

cs3_szerk2

Körök-toroki dömping a hosszú hétvégén

cs3_szerk2