Kistelek Térség

Csongrádi megyei önkéntes tűzoltók munkáját ismerték el Budapesten

A polgári védelmi nap alkalmából tartott ünnepségén országosan negyvenen vehettek át elismerést Budapesten. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén Csongrád megyéből három önkéntes is ott volt az elismertek között.

Mindhárom önkéntes tagnak fontos szerepe van abban, hogy az egyesületek folyamatosan fejlődtek, szaktudásban és technikailag is jelentőset léptek előre az elmúlt években. Ezek a folyamatok csak akkor valósulhatnak meg, ha lelkes, a közösségért tenni akaró, önzetlen emberek állnak mögöttük. Ez a megyében működő önkéntes egyesület minden tagjáról elmondható. Közülük most hárman részesültek elismerésben.

Kácsor Péternek köszönhetően szerveződött újjá a Kistelek városában nagy múltra visszatekintő tűzoltó egyesület 2014-ben. Teherbírásával, példamutató hozzáállásával, kiemelkedő vezetői képességeivel gyorsan kivívta az egyesület tagjainak tiszteletét és elismerését. Vezetői tevékenységének köszönhetően az önkéntes tűzoltó egyesület rendszeresen részt vállal a Kisteleki Járási Mentőszervezet életében is, mely szervezetnek szintén parancsnoka. Áldozatos munkájának, aktív pályázati tevékenységének köszönhetően lakosság -, és ifjúság – folyamatosak a felkészítési programok és a gyakorlatok a Kisteleki Járásban. Az egyesület tagjaira gyakorolt inspiráló, motiváló hatása révén a Mentőszervezet megyénk egyik legtöbbet foglalkoztatott egyesületévé vált.

Pajkó Mihály Zsolt 2002 óta végez önkéntes tevékenységet a Szegedi Vizimentő-és Tűzoltó Szakszolgálat tagjaként. Kiemelkedő színvonalú helytállást tanúsít a műszaki mentési, valamint a vízi mentési munkálatokban is. Több olyan esetnél is bevetették már, ahol a hivatásos szervek tagjai eltűnt embert kerestek. A szakszolgálat kötelékében évente több mint harminc esetben vesz részt különböző beavatkozásokban. Az elmúlt években folyamatosan képezte magát, a feladatköréhez kapcsolódó végzettségeket mind megszerezte. 

Önkéntes munkája során minden alkalommal megbízhatóan, nagy segítőkészséggel áll a végrehajtandó feladatokhoz. Ötleteivel, szervező munkájával folyamatosan segíti a fejlesztéseket és a felkészülési folyamatokat.

Dudás Endre fiatal kora óta szintén a Szegedi Vizimentő és Tűzoltó Szakszolgálat önkénteseként végzi a beavatkozásokat, emellett tagja a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek is. Sőt, munkahelyén, a Contitech Rubber Industrial Kft. telephelyén működő létesítményi tűzoltóságban is teljesít szolgálatot. Az önkéntes egyesületekkel évente átlagosan 15 – 20 beavatkozásban vesz részt, nagyban segítve ezzel a hivatásos tűzoltók munkáját. A beosztásához szükséges szakmai végzettségeket mind megszerezte, jelenleg is folyamatosan képzi magát. Önkéntes tevékenységét nem csak az egyesület működési területén végzi, szükség esetén Magyarország más részein is segítséget nyújt a bajba jutottaknak. 

2019. júniusában több napon keresztül dolgozott a Szabolcs – Szatmár – Bereg megyét sújtó vihar következményeinek felszámolásában. Munkájával, helytállásával példát mutat környezetének, munkatársainak és a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület teljes tagságának is.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Két kamion ütközött az M5-ösön

cs3_admin

Felnőttfilmes karrierre gondolt egy Csongrád-Csanád megyei férfi, végül csalás lett belőle

tk_arpad

Eltűnt egy kisteleki férfi

tk_arpad

Zárul a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

tk_arpad

Két autó ütközött össze az M5-ös autópályán Szeged térségében

cs3_admin

Üresen, kivilágítatlanul hagyták a balesetet szenvedő autót az M5-ösön az éjszaka

cs3_admin

Megyénkben sincs már érvényben a tűzgyújtási tilalom

tk_arpad

Személyautók ütköztek Földeáknál a ködben

cs3_admin

Baleset Hódmezővásárhelynél

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább