Sándorfalva

Szerződések aláírásával kezdődik a Pallavicini Kastély felújítása

A történelmi múlttal rendelkező sándorfalvi Pallavicini Kastély a VP6-19.2.1.-21-A1-17 azonosítószámú „Kulturális értékek megőrzése és megismertetése” című pályázati felhívásra benyújtott 1917355100 projektazonosító számú „Kulturális értékek megőrzése Sándorfalván” című projektből újul meg.

Az 1882-re felépített kastély eredetileg az uradalmi intéző székhelyéül szolgált. Azóta többször is változott a Sándorfalva életében betöltött szerepe.A Pallavicini Kastély jelenleg a helyi nép és kulturális értékek bemutató tereként, esküvők és rendezvények helyszíneként szolgál.

A kastély felújítására, ami összesen 10 653 264 forintba kerül, pályázati támogatást nyert Sándorfalva. Ebből 7 989 948 forint a támogatás és 2 663 316 forint az önkormányzat önereje.

Január 15-én, szerda délelőtt írta alá a felújításról szerződést Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere, a kivitelező cég, a GLOBÁL 21 Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjével, Papos László Tamással.

A szerződés szerint a munkálatok január 22-én kezdődnek és előreláthatólag április elsejéig tartanak.

Ez idő alatt az alagsorban lévő helyiségek falfelületeit festik le, az alagsorban lévő nyílászárókat javítják és festik, az elektromos hálózatot korszerűsítik, az alagsorban lévő teremből két raktárhelyiséget alakítanak ki válaszfal építésével, valamint a bejárati lépcső falait is lefestik.

sandorfalva.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor

Robbanások Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Tragédia kedd reggel! Halálos közlekedési baleset történt Sándorfalva külterületén

Szabó Viktor

Robbanásokra ébredhetnek a sándorfalviak

Szabó Viktor

Rollert lopott Sándorfalván, elfogták

tk_arpad

Befejeződött a „Nádastó Szabadidőpark II. ütemű fejlesztése” című projekt

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább