Sándorfalva

Szerződések aláírásával kezdődik a Pallavicini Kastély felújítása

A történelmi múlttal rendelkező sándorfalvi Pallavicini Kastély a VP6-19.2.1.-21-A1-17 azonosítószámú „Kulturális értékek megőrzése és megismertetése” című pályázati felhívásra benyújtott 1917355100 projektazonosító számú „Kulturális értékek megőrzése Sándorfalván” című projektből újul meg.

Az 1882-re felépített kastély eredetileg az uradalmi intéző székhelyéül szolgált. Azóta többször is változott a Sándorfalva életében betöltött szerepe.A Pallavicini Kastély jelenleg a helyi nép és kulturális értékek bemutató tereként, esküvők és rendezvények helyszíneként szolgál.

A kastély felújítására, ami összesen 10 653 264 forintba kerül, pályázati támogatást nyert Sándorfalva. Ebből 7 989 948 forint a támogatás és 2 663 316 forint az önkormányzat önereje.

Január 15-én, szerda délelőtt írta alá a felújításról szerződést Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere, a kivitelező cég, a GLOBÁL 21 Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjével, Papos László Tamással.

A szerződés szerint a munkálatok január 22-én kezdődnek és előreláthatólag április elsejéig tartanak.

Ez idő alatt az alagsorban lévő helyiségek falfelületeit festik le, az alagsorban lévő nyílászárókat javítják és festik, az elektromos hálózatot korszerűsítik, az alagsorban lévő teremből két raktárhelyiséget alakítanak ki válaszfal építésével, valamint a bejárati lépcső falait is lefestik.

sandorfalva.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Szatymaz és Sándorfalva között

cs3_admin

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

cs3_admin

Kisteherautóba csapódott egy személygépkocsi Szeged mellett

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

cs3_admin

A helyközi buszmenetrendről várják az észrevételeket Sándorfalván

cs3_admin

Daruról díszítették az iskola májusfáit Sándorfalván

cs3_admin

Májusfákat állítanak Sándorfalván a tavasz köszöntésére

cs3_admin

Faültetés Sándorfalván

cs3_admin

Áprilisban két nap víztisztítást végeznek Sándorfalván

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább