Kult

Karácsony elmúltával…

Blurred christmas background with fireplace and christmas tree

Karácsonykor talán egy kicsit megfeledkezünk problémáinkról. Azok is eszünkbe jutnak, akikkel nem találkozunk nap mint nap, és már nincsenek közöttünk. Akik netalán megbántottak bennünket azokra is tudunk kedvesen nézni, kimondatlanul is kívánva nekik boldog ünnepeket. Adakozunk a nehéz sorban- és egyedül élőknek.

Világszerte segélykoncertek, összefogás az újságok hasábjain és az internetes oldalakon. Akiken emberek sorsa múlik, azoknak az ünnepi beszédei a szívünkig hatolnak és ilyenkor talán el is hisszük, hogy értünk vannak. De az ünnepnapok elmúltával már minden olyan lesz, mint előtte: haragosainkra ismét rossz szemmel nézünk, és a segítségért nyúló kezet ellökjük. Az ünnepi beszédek üres szavakká fakulnak. Egy évet kell várni újra a karácsonykor megtapasztalható nem mindennapi érzésre. Pedig nagyon sok hétköznap is lehetne karácsony ott, ahol a legfontosabb: lélekben.Tegyünk érte, hogy így legyen, ezért segítsünk környezetünkön, embertársainkon, mert mindenki segíthet valakinek, ha igazán akar.

Segítsünk hát ahogy arra lehetőségünk adódik! Segítsünk élelemmel, tüzelővel, meleg ruhával, munkával, jó szóval….szívünk melegével!

Kormányos Lajos

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Puskás Arénában ad koncertet a Depeche Mode 2023-ban

cs3_admin

Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje

cs3_admin

Ebgondolat – az Állatok Világnapja, október 4.

cs3_admin

A magyar népmese napja

cs3_admin

Élőszereplős Eragon-sorozatot készít a Disney

cs3_admin

Öt japán srác a rock trónján

cs3_admin

Július végén kezdődik a Dűne 2 forgatása Magyarországon

cs3_admin

Tüzes nyár a Spiral Flames-el

cs3_admin

Önálló sorozat készül a Trónok harca Havas Jonjáról

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább