Csongrád

Csongrád is csatlakozott az Országfásítási Programhoz (videóval)

Két kőrisfa elültetésével ma Csongrádra érkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja.

Ma Magyarországon területeinek mintegy 21-22 százaléka van erdővel borítva, szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben ez elérje a 27-28 százalékot, mondta Farkas Sándor, a csongrádi Ifjúság téren, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az Agrárminisztérium idén ősszel úgy döntött az erdészeti szervezetekkel közösen, az erdőgazdálkodókkal egyetértésben, hogy egy olyan erdősítési programba kezd, ami minden megyét, minden területet érint az országban, többek között Csongrád megyét is. Ennek a kezdeményezésnek a célja többek között a magyarországi erdőterületek növelése, és hogy felhívjuk a figyelmet annak érdekében, hogy mennyire fontos az erdőtelepítés Magyarországon.

Farkas Sándor elmondta, hogy a levegőszennyezés megállítása elengedhetetlen. A Magyarországon lévő erdőterületeknek a széndioxid megkötésében óriási szerepük van. A kibocsájtott széndioxid 7-8 százalékát képesek a mai erdők megkötni. Ezt a mennyiséget szeretnénk 50 százalékra felvinni. Ehhez szükséges, hogy Magyarországon az elkövetkezendő években a környezetünk megóvása érdekében a környezetvédelmi intézkedések keretein belül a kibocsájtást is csökkentsük.

Az erdőtelepítésekben a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is óriási szerepük van a szűkebb környezetünk szebbé, jobbá, tisztábbá, élhetőbbé tételében. Ennek érdekében a tárca januárban új felhívást tesz közzé önkormányzatok és civil szervezetek számára, amelynek keretében a pályázók az Országos Erdészeti Egyesület szakmai támogatásával települési szintű faültetések, utcafásítások, közpark fásítások megvalósításához igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

A sajtótájékoztató után Bedő Tamás polgármesterrel együtt ültették el a kőrisfákat a csongrádi Ifjúság téren.

Fotók, videó: cs3.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor

Feszítővassal támadt egy férfi egy csongrádi házra

Szabó Viktor