Csongrád

Csongrád is csatlakozott az Országfásítási Programhoz (videóval)

Két kőrisfa elültetésével ma Csongrádra érkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja.

Ma Magyarországon területeinek mintegy 21-22 százaléka van erdővel borítva, szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben ez elérje a 27-28 százalékot, mondta Farkas Sándor, a csongrádi Ifjúság téren, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az Agrárminisztérium idén ősszel úgy döntött az erdészeti szervezetekkel közösen, az erdőgazdálkodókkal egyetértésben, hogy egy olyan erdősítési programba kezd, ami minden megyét, minden területet érint az országban, többek között Csongrád megyét is. Ennek a kezdeményezésnek a célja többek között a magyarországi erdőterületek növelése, és hogy felhívjuk a figyelmet annak érdekében, hogy mennyire fontos az erdőtelepítés Magyarországon.

Farkas Sándor elmondta, hogy a levegőszennyezés megállítása elengedhetetlen. A Magyarországon lévő erdőterületeknek a széndioxid megkötésében óriási szerepük van. A kibocsájtott széndioxid 7-8 százalékát képesek a mai erdők megkötni. Ezt a mennyiséget szeretnénk 50 százalékra felvinni. Ehhez szükséges, hogy Magyarországon az elkövetkezendő években a környezetünk megóvása érdekében a környezetvédelmi intézkedések keretein belül a kibocsájtást is csökkentsük.

Az erdőtelepítésekben a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is óriási szerepük van a szűkebb környezetünk szebbé, jobbá, tisztábbá, élhetőbbé tételében. Ennek érdekében a tárca januárban új felhívást tesz közzé önkormányzatok és civil szervezetek számára, amelynek keretében a pályázók az Országos Erdészeti Egyesület szakmai támogatásával települési szintű faültetések, utcafásítások, közpark fásítások megvalósításához igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

A sajtótájékoztató után Bedő Tamás polgármesterrel együtt ültették el a kőrisfákat a csongrádi Ifjúság téren.

Fotók, videó: cs3.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csomagoló részleg fejlesztés indul a Hun-Pet Kft.-nél

cs3_admin

Fű és avar égett Csongrádon

cs3_admin

Robogós baleset Csongrádon

cs3_admin

Nappali programok sokasága a 30. KTN fesztiválon

cs3_admin

Slágerlistás előadók élőben a 30. KTN Fesztiválon

cs3_admin

Kiderült mi okozhatta a felgyői hulladéklerakóban keletkezett tüzet

cs3_admin

Hétvégén ismét Strandok éjszakája a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Szombaton kezdődik a 42. Csongrádi Napok – Fontos Információ!

cs3_admin

Motoros ütközött személyautóval Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább