Csongrád

Csongrád is csatlakozott az Országfásítási Programhoz (videóval)

Két kőrisfa elültetésével ma Csongrádra érkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja.

Ma Magyarországon területeinek mintegy 21-22 százaléka van erdővel borítva, szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben ez elérje a 27-28 százalékot, mondta Farkas Sándor, a csongrádi Ifjúság téren, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az Agrárminisztérium idén ősszel úgy döntött az erdészeti szervezetekkel közösen, az erdőgazdálkodókkal egyetértésben, hogy egy olyan erdősítési programba kezd, ami minden megyét, minden területet érint az országban, többek között Csongrád megyét is. Ennek a kezdeményezésnek a célja többek között a magyarországi erdőterületek növelése, és hogy felhívjuk a figyelmet annak érdekében, hogy mennyire fontos az erdőtelepítés Magyarországon.

Farkas Sándor elmondta, hogy a levegőszennyezés megállítása elengedhetetlen. A Magyarországon lévő erdőterületeknek a széndioxid megkötésében óriási szerepük van. A kibocsájtott széndioxid 7-8 százalékát képesek a mai erdők megkötni. Ezt a mennyiséget szeretnénk 50 százalékra felvinni. Ehhez szükséges, hogy Magyarországon az elkövetkezendő években a környezetünk megóvása érdekében a környezetvédelmi intézkedések keretein belül a kibocsájtást is csökkentsük.

Az erdőtelepítésekben a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is óriási szerepük van a szűkebb környezetünk szebbé, jobbá, tisztábbá, élhetőbbé tételében. Ennek érdekében a tárca januárban új felhívást tesz közzé önkormányzatok és civil szervezetek számára, amelynek keretében a pályázók az Országos Erdészeti Egyesület szakmai támogatásával települési szintű faültetések, utcafásítások, közpark fásítások megvalósításához igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

A sajtótájékoztató után Bedő Tamás polgármesterrel együtt ültették el a kőrisfákat a csongrádi Ifjúság téren.

Fotók, videó: cs3.hu

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Online ünneplik a magyar kultúrát Csongrádon

tk_arpad

Életet mentettek a tűzoltók Csongrádon

cs3_admin

A doni hősökre emlékeztek

tk_arpad

Online sportágválasztó Csongrádon

cs3_admin

Kidőlt fa akadályozta a forgalmat Szentesen és Csongrádon is

cs3_admin

Ünnepek utáni sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

Szén – monoxid érzékelő jelzett be Csongrádon

cs3_admin

Nincs karácsony Open Puszi nélkül

cs3_admin

Mérföldkőhöz érkezett a Kézilabdacsarnok kivitelezése Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább