Csongrád

Csongrád is csatlakozott az Országfásítási Programhoz (videóval)

Két kőrisfa elültetésével ma Csongrádra érkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja.

Ma Magyarországon területeinek mintegy 21-22 százaléka van erdővel borítva, szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben ez elérje a 27-28 százalékot, mondta Farkas Sándor, a csongrádi Ifjúság téren, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az Agrárminisztérium idén ősszel úgy döntött az erdészeti szervezetekkel közösen, az erdőgazdálkodókkal egyetértésben, hogy egy olyan erdősítési programba kezd, ami minden megyét, minden területet érint az országban, többek között Csongrád megyét is. Ennek a kezdeményezésnek a célja többek között a magyarországi erdőterületek növelése, és hogy felhívjuk a figyelmet annak érdekében, hogy mennyire fontos az erdőtelepítés Magyarországon.

Farkas Sándor elmondta, hogy a levegőszennyezés megállítása elengedhetetlen. A Magyarországon lévő erdőterületeknek a széndioxid megkötésében óriási szerepük van. A kibocsájtott széndioxid 7-8 százalékát képesek a mai erdők megkötni. Ezt a mennyiséget szeretnénk 50 százalékra felvinni. Ehhez szükséges, hogy Magyarországon az elkövetkezendő években a környezetünk megóvása érdekében a környezetvédelmi intézkedések keretein belül a kibocsájtást is csökkentsük.

Az erdőtelepítésekben a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is óriási szerepük van a szűkebb környezetünk szebbé, jobbá, tisztábbá, élhetőbbé tételében. Ennek érdekében a tárca januárban új felhívást tesz közzé önkormányzatok és civil szervezetek számára, amelynek keretében a pályázók az Országos Erdészeti Egyesület szakmai támogatásával települési szintű faültetések, utcafásítások, közpark fásítások megvalósításához igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

A sajtótájékoztató után Bedő Tamás polgármesterrel együtt ültették el a kőrisfákat a csongrádi Ifjúság téren.

Fotók, videó: cs3.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sikeresen burkoltak a Sághy diákjai

Szabó Viktor

Teltházas volt a nyárindító buli a Körös-toroki Laguna Beach-ben

Szabó Viktor

Csongrádon is öröm volt gyereknek lenni a hétvégén

Szabó Viktor

Az apákat és a nagyapákat ünnepelték a csongrádi oviban

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Csongrádon: fel kell gyorsítani a haderő fejlesztését

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Csongrádon kötött ki a szállodahajó, amiről hozunk pár érdekességet!

Szabó Viktor

Mekkorát szól a verdád? Autóhifis találkozót szerveztek Csongrádon

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább