Belföld

Francia komcsi agitátor hergeli a fővárosban élő külföldieket a jobboldal ellen

Izgalmas egybeesések tapasztalhatók a kommunista elveket hirdető, Budapesten élő Vincent Liegey és Karácsony Gergely programja között, ráadásul nyilatkozataik is olykor szóról-szóra megegyeznek. A választások előtt masszív kormányellenes, ellenzéki kampányt folytató francia férfi korábbi felesége ráadásul Zugló eddigi alpolgármestere, Karácsony jobbkeze volt. A „nemnövekedés apostolaként” emlegetett Liegey gondolatai köszönnek vissza az ellenzéki összefogás ideológiai elképzeléseiben. Az általa képviselt szellemiség terjesztését egy nemzetközi non-profit szervezet pénzeli, amely úgymond adományokból tartja fent hálózatát. Európa számos nagyvárosában, így Budapesten is tartottak már konferenciát (Liegey szervezésében), és az OECD fórumán is képviseltetik magukat, melyet véletlenül éppen az Open Society támogat lelkesen. 

JURÁK KATA – VÉSEY KOVÁCS LÁSZLÓ

A történelem rendszeresen ismétli önmagát, ahogy újra elkövethetjük ugyanazokat a fájdalmas hibákat, a ránk leselkedő veszélyek is ismétlődnek. Már 1919-ben is külföldön kiképzett kommunista ügynökök bukkantak fel Magyarországon, hogy részt vegyenek a hatalom megkaparintásában, és ez a folyamat ma is megfigyelhető. A 24.hu készített videót a választás előestéjén arról, hogy a bulinegyedben összejöttek a Budapesten élő külföldiek, arról beszélgetni, hogyan szavaznak majd mindannyian a kormánypártok ellen az önkormányzati választáson, és egyúttal minél több külföldit meggyőzni erre. Az ok természetesen ugyanaz, amit a nemzetközi baloldal sajtója és politikusai évek óta hangoztatnak: az Orbán-kormány állítólagos elnyomó, demokráciát csorbító mivolta. Ebben a videóban bukkant fel szervezőként a francia Vincent Leagey.

Ha valaki esetleg hitetlenkedve felszisszent volna a kommunista szót olvasva, ne tegye. Szép álom volt a rendszerváltás, de 1989-ben csak a kommunizmust sikerült úgy, ahogy felszámolni; a bukott, tömeggyilkos eszme hívei itt maradtak. Ahogy volt és van reneszánsza a hasonlóan bűnös náci eszméknek, úgy ma elsősorban az újkommunizmus hívei sokasodnak. Kihasználják, hogy eltelt harminc év, és egyre kevesebben emlékeznek már arra, milyen fojtó, áporodott légkört teremtett Magyarországon is a megvalósult kommunizmus. Ugyanolyan hevülettel hiszik és adják elő a kommunista eszméket, mint az 1919-es forradalmárok és az 1945 utáni kommunista puccsok végrehajtói. Az összes probléma gyors megoldásáról, társadalmi békéről, általános jólétről, a szegénység megszűnéséről osztják az észt a romkocsmák mélyén szervezkedő agitátorok, és a jó társaságra, az érzéseik megértésére, támogató közösségre, biztos megélhetésre, na meg sok bulira vágyó fiatalok körében sokakat megtévesztenek az utópiáikkal.

Érdemes megfigyelni Leagey előadását, amelyből olyan internacionalista meggyőződés sugárzik, mintha a korai ’50-es évek valamelyik mozgalmi fejtágítóját hallgatnánk. Valószínűleg Rákosiék is meg lennének lepve, ha látnák, hogy az áhított világforradalmukat végül nem a munkásosztály, hanem jómódú, világjáró fiatalok kezdik el megvalósítani, akik az egész világot akarják megmenteni ahelyett, hogy valahol gyökeret eresztenének, és igazi saját életet élnének. Egészen megdöbbentő, amikor Leagey azt mondja az általa posztolt videó végén (2:10-nél látható), hogy

Budapest a miénk.

A magyar főváros az újkommunista ügynökök szerint nem a magyaroké, hanem az övék, kozmopolita világforradalmároké – így értsük ezt. Az már magától értetődő, hogy ez a külföldi ügynökhálózat kiválóan be van ágyazva a magyarországi politikai baloldalba. Sőt, átfedések is vannak, hiszen ki döntené el teljes bizonyossággal az Egyesült Államokból származó, a magyar közéletben két és fél éve felbukkant, mostanra Momentum-alelnök Berg Dánielről (a Facebookon máig Daniel T. Berg), hogy magyar politikus vagy külföldi ügynök inkább? Berg a CEU-tüntetés ürügyén ejtőernyőzött a hazai közéletbe, később Washingtonban kért beavatkozást hazánk ellen, majd kiderült róla, hogy az „amerikai értékek” magyarországi képviselője, most pedig a külföldön szintén sokat és előszeretettel mozgó, DK-s Niedermüller Péterrel együtt biztatta a külföldieket, hogy az ellenzékre szavazzanak.

Daniel T. Berg csak az egyeteméért aggódó CEU-s diák volt, aztán ripsz-ropsz magyar politikus lett. (fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu)

A Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában cikksorozatunkat ittitt és itt olvashatják.

Mint arról a PestiSrácok.hu korábban írt: a Budapesten élő külföldiek lehetnek a mérleg nyelve a fővárosi voksoláson, portálunk több részes cikksorozatban hívta fel a figyelmet arra is, hogy jelentős lehet a külföldi befolyás a magyar politikai életben, a Választás.hu adatai szerint mintegy kilencvenezer, magyarországi lakóhellyel rendelkező külföldi él Budapesten.

A Budapesten élő, EU-s állampolgár, magyarországi lakcímmel rendelkező külföldiek szervezője, a Vote4 kör aktivistája, Vincent Liegey kulcsfontosságú lehet az ellenzéki összefogás háttérembereként. A férfit a „nemnövekedés gazdaságtana” apostolaként emlegeti a balliberális gittegylet több médiaegysége, a mindennapi életben viszont egy biciklis vállalat vezetője, amely zöldségeket is kiszállít. Eddig talán nem is olyan izgalmas a kép, ami kirajzolódni látszik, de érdemes kicsit mögé nézni. 

A férfi közösségi oldalának borítóképe is a szavazásra buzdítja a hazánkban élő külföldieket. (forrás: facebook.com)

Vincent Liegey évek óta ad interjúkat a 444-nek, a Mércének, vagy éppen a 24.hu-ban bukkan fel, sőt, a Mandiner hasábjain is olvashattunk róla. Az egyébként francia nemzetiségű, Párizsból származó férfi felesége volt Szabó Rebeka társadalompolitikáért és környezetvédelemért felelős zuglói alpolgármester (közös videókban hirdették a zöldpolitika fontosságát és a közösségi javak megosztását), az utóbbi időkben pedig a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest nevű szervezetek együttműködésével szervezett találkozót a hazánkban élő magyarok és baloldali jelöltek között az önkormányzati választások hajrájában.

Liegey tizenkilenc évvel ezelőtt érkezett Magyarországra (tehát véletlenül éppen Fidesz-kormányzás alatt), és saját bevallása szerint „már a Keleti pályaudvaron” beleszeretett a fővárosba. Ezután Budapest utcáin sétálva érezte meg „a közösségi kezdeményezések elindításához szükséges kreatív potenciált”, és ha erről lefejtjük a cukormázat, akkor azt jelenti, hogy támadtak használható ötletei a jobboldali kormány elleni akciókhoz. Tény, hogy hamar munkához látott, néhány év alatt már a hazai sajtóban is osztotta nagyszerű elméleteit. Egyik kedvencünk 2016-ból való, mely a 444-nek adott interjúban olvasható:

Meg kell találni az egyensúlyt: újraszerveződni egyénileg, kollektívan és politikailag. Meg kell próbálni nem kapitulálni és kérdés nélkül együttműködni, beolvadni

Talán nem véletlenül tűnnek ismerősnek ezek a szavak: az ellenzéki összefogás gondolata 2016-ban kezdett a Klubrádióban is vissza-visszatérő motívummá válni. De nem csupán ebben van egyezés, nagyon összecsengenek Liegley eszméi és az ellenzék által új Demszkyként magasba emelt Karácsony Gergely szolidaritás-autómentesség-ültess fát mantrája. 

Az eredeti teljes cikket itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy konzervatív fordulat lehet Európában és az Egyesült Államokban is 

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát

Szabó Viktor

KSH: A bruttó átlagkereset 605 400 forint volt 2024. februárban, 14,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

Szabó Viktor

Menczer Tamás: a dollárbaloldal újabb támadást indított Magyarország ellen, elvennék a magyarok pénzét

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor