Belföld

Késsel estek egymásnak arab diákok a Szegedi Egyetem könyvtárában

Életkép Botka László városából: két arab származású hallgató szólalkozott össze az egyetemi könyvtárban, az egyik fél kést rántott.

„Két hallgató szólalkozott össze szombat este a TIK-ben, melynek következtében az egyik fiatal késsel megsebesítette társát. Úgy tudni, szerelmi féltékenység vezetett majdnem tragédiához”

– írja a Délmagyar.hu.

Egy embert megsebesített, többet pedig késsel fenyegetett egy férfi szombaton este a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) – erősítette meg a Délmagyar információit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy a támadó összeveszett a körülötte lévőkkel. A sértettet a kezén sebesítette meg, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szegedi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kérték letartóztatását.

Egy kis ízelítő az arab „kultúrából”:

Az esetet követően a Délmagyarország újságírói megkérdezték a TIK-ben és környékén tanuló egyetemistákat, hogy hallottak-e az esetről. A Délmagyar kérdéseire a 21 éves Viktor elmondta, csoporttársaitól úgy tudja, hogy két arab fiú szólalkozott össze, majd az egyik féltékenységből késsel megsebesítette a másikat. A 23 éves Dóra is hasonló beszámolót kapott barátaitól, az ő értesülései szerint a késelő a társa kezét sebesítette meg. A vegyésztan hallgató lány szerint megdöbbentő, hogy csaknem tragédiához vezetett a féltékenység.

A Szegedi Tudományegyetem azt a tájékoztatást adta, hogy szombat este fél nyolc körül a TIK harmadik emeletén szóváltás és dulakodás alakult ki két hallgató között, amely során egy kisebb vágóeszköz is előkerült. Az SZTE biztonsági szolgálat munkatársai azonnal a helyszínre értek, ahol a feltételezett tettest a földszintre kísérték és átadták az időközben kiérkező rendőröknek. A sértett a kéztenyerén sérült, elsősegélyben részesítették a biztonsági szolgálat munkatársai. Az SZTE biztonsági szolgálat, a diszpécser szolgálat, illetve a rendőrség és mentők hatékony együttműködésnek köszönhetően szakszerűen és gyorsan sikerült a kialakult incidenst kezelni – áll az egyetem Délmagyarországhoz eljuttatott közleményében.

Az egyetem rektora hétfőn kérte a jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatót, a fegyelmi eljárás elindításához szükséges előkészületek megtételére. A fegyelmi eljárás megindításához szükséges információkat megkérték a rendőrségtől.

Az eredeti cikk itt olvasható el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor