Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Akasztana és autó után kötne embereket a Tisza-támogató szentesi szennyoldal

cs3_szerk2

Mintegy 400 versenyzővel startolt el a térség egyik legnagyobb úszóversenye Szentesen

cs3_szerk2

Volt pénz lóvéra: 10 milliós drogfogás Szentesen

cs3_szerk2

Vállalkozói nap a Szentesen: fókuszban a forrásszerzés és a generációs különbségek kezelése

cs3_szerk2

Az utolsó nemesi felkeléshez repít vissza a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára

cs3_szerk2

Ismét Csongrád volt a fiatal népzenei tehetségek otthona

cs3_szerk2

Torday Henrietta a megnyert 812 millióról: “…amikor a feltételek adottak, szakértelemre és tudásra van szükség!”

cs3_szerk2

811 millió forintot nyert Szentes

cs3_szerk2

Ismét fény derült az igazságra: nem működnek Szentes térfigyelő kamerái

cs3_szerk2