Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tíz éve szolgálja a térséget a HSZC – elismeréseket kaptak a szentesi Zsoldos tanárai

cs3-szerkeszto

Mikulás-műsorral járják be Szentes óvodáit és iskoláit a HMG drámatagozatosai

cs3-szerkeszto

Felújítják a legtöbb pácienst fogadó járóbeteg szakellátó és a vérgyűjtő-állomás épületét Szentesen

cs3-szerkeszto

A DélKerTÉSZ nyerte az Év kertészete díjat a Portfolio Agrárszektor 2025 konferencián

cs3-szerkeszto

Mikulás-járás Szentesen: a 7-es és 8-as körzetben is megérkezik a Nagyszakállú!

cs3-szerkeszto

Új korszak kezdődik a szentesi egészségügyben – bemutatták a kórházban megvalósuló fejlesztéseket

cs3-szerkeszto

Karácsony előtt 155 kormánytisztviselő adott vért, többek között Szentesen

cs3-szerkeszto

Büszkeség: szép sikereket értek el a szentesi Lajtha növendékei a szegedi gitárversenyen

cs3-szerkeszto

Óriási veszteség: elhunyt Kálloy Molnár Péter színművész

cs3-szerkeszto