Gasztro Kult Szentes

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Hagyományosan szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentesi Lecsófesztivál. Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál alatt ismét ezrek lepték el a Rákóczi utcát, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.
A fesztivál a péntek esti szalonnasütéssel vette kezdetét, ám az igazi izgalmak ismét szombaton vártak a látogatókra, amikor 15 órakor fellobbant a láng a több száz bogrács alatt. Ebben az évben is készült hagyományos, paradicsomos és paprikás lecsó, de volt olyan bogrács, amelyikbe gomba, tarhonya, krumpli, tojás, vagy éppen rénszarvashús került a szokásos összetevők mellé. A lecsófőzés népszerű családi program, de cégek, vállalkozások is nagyszerű csapaépítő lehetőségnek tartják.
A Szentesi Lecsófesztivál Magyarország legnagyobb lecsófesztiválja, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató hazai gasztronómiai fesztivál egyike, ahol egyidejűleg több mint 250 bográcsban fő a tradicionális magyar étel.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jótékonysági könyv- és sütivásár az adventi hétvégéken Szentesen

cs3-szerkeszto

A Zsoldos diákjai testközelből láthatták a barber szakma legjobbjait

cs3-szerkeszto

Szentes kapta a Virágos Magyarország fődíját

cs3-szerkeszto

Szentesre érkezik a Bartha János Kertészeti Technikum és a DélKerTÉSZ Mentorprogram Roadshow-ja

cs3-szerkeszto

Nemzetközi elismerést kaptak a szentesi termelők – rangos díjat nyert a DélKerTÉSZ mentorprogramja

cs3-szerkeszto

Sikeres agrárfórum Szentesen: szakértők cáfolták az aszállyal kapcsolatos tévhiteket

cs3-szerkeszto

Itt az újabb fordulat: a DK lecserélte Varga Ferencet?!

cs3-szerkeszto

Kocsis Máté Szentesen: A legjobb védekezés az álhírekkel szemben a józan humor és a kritikus gondolkodás

cs3-szerkeszto

Mutatjuk, milyen fejlesztések jönnek a szentesi kórházban!

cs3-szerkeszto