Csongrád

Felélesztették a hagyományt – kubikos Öttusát szerveztek Csongrádon

Múlt szombaton kubikos öttusát szerveztek Csongrádon, a Körös-Torokban. A Tisza-parton árokásásban, földhordásban, kunyhóépítésben és tarhonyafőzésben is versenyeztek a kubikos bandák.

A Kubikos Öttusára hét ban­da nevezett, a feladatok pedig hagyományosan ugyanazok voltak, mint a múltbeli verse­nye­ken. Ideiglenes hajlékot kellett építeni a Tisza-parton, szel­­lemi vetélkedőn tették pró­­bára a tudásukat, majd földmunkában és a talicskás földhordásban, és kubikos tarhonya főzésben versenyeztek.

A verseny elődje a hetvenes–nyolcvanas évek Csongrádi Napok eseményeinek volt a része a városban. Az Országos Kubikos Találkozó azonban szépen lassan elhalt, utoljára 1982-ben került megrendezésre. Most a Tari László Múzeum munkatársai élesztették fel a rendezvényt baráti, csapatépítő játékos köntösben.

A Kubikos Öttusát hosszú évek tervezgetése után idén pá­­lyázati segítséggel tudták megvalósítani, de ha a városban lesz igény és anyagi forrás erre a játékos versenyre, akkor a szervezők jö­vőre is megrendezik.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

“Földön-vízen” – Csongrádi családi és baráti sportnap

cs3_admin

Megtalálták a tavaly nyáron eltűnt csongrádi fiú holttestét

cs3_admin

Pál István Szalonna és Bandája Csongrádon

cs3_admin

„Itt közlekedem, vigyázz rám!” megyei rajzpályázat csongrádi nyertesei

cs3_admin

Szüreti hétvége Csongrádon

cs3_admin

Személyautó és kerékpáros ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

cs3_admin

Csongrád adott otthont a 2021/2022-es szakképzési tanév országos megnyitójának

cs3_admin

Egy lakóház tetőszerkezete égett Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább